GRAAFIK ⟩ Tallink kaotas mullu kuus miljonit reisijat

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinki peakorter ja linnahall
Tallinki peakorter ja linnahall Foto: Madis Veltman / Postimees

Tallinki reisijate arv kukkus eelmisel aastal pea kahe kolmandiku võrra, 3,72 miljoni reisijani võrrelduna 9,76 miljoni reisijaga 2019. aastal. Alates Silja Line’i ülevõtmisest 2006. aastal pole reisijate arv kunagi nii väike olnud.

Nagu ka ettevõtte juht Paavo Nõgene selgitas, siis reisijate arvu suur kukkumine kedagi ei üllatanud. «Oleme globaalse pandeemia mõjudest meie ettevõttele ja tegevusele täiesti avatult rääkinud kogu aasta vältel,» selgitas Nõgene pressiteate vahendusel. «Arvestades seda, et piiride sulgemised ja reisipiirangud on olnud erinevate riikide vahel juba eelmise aasta märtsikuust, leevenedes vaid paariks suvekuuks, siis on meie ettevõte pandeemiatormi trotsinud nii hästi, kui antud olukorras vähegi võimalik,» lisas ta.

Tallinnast Helsingisse ja vastupidi reisis eelmisel aastal tunamullusega võrreldes 2,7 miljonit reisijat vähem, mis teeb languseks 52 protsenti. Tallinki jaoks teisel olulisel liinil, Rootsi ja Soome vahel, kukkus reisijate arv 1,9 miljoni reisija võrra ehk 66 protsenti.   Märkimisväärselt parem oli olukord kaubavedudega, mille maht langes vaid viie protsendi võrra, 359 811 ühikuni.  

Sõiduautode vedude arv langes 32 protsenti, 702 702 sõidukini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles