Swedbank andis Ignitise aktsiale ostusoovituse

BNS
Copy
Ignitise elektriautode laadimisjaama avamine.
Ignitise elektriautode laadimisjaama avamine. Foto: Rokas Lukosevicius

Swedbank alustas Baltikumi energiaettevõtte Ignitis Grupi aktsia katmist hinnasihiga 25 eurot ja andis väärtpaberile ostusoovituse.

Swedbanki aktsiaanalüüsi juht Marek Randma kirjutas panga blogis, et Ignitis Grupi lähiaja peamiseks fookuseks on piirkonna süsinikujalajälje vähendamine ning Leedu energiasõltumatuse suurendamine.

Tema sõnul plaanib ettevõte 2030. aastaks neljakordistada oma roheenergia tootmisvõimsuse nelja gigavatini, lisaks plaanib ettevõte uuendada investeeringuid oma võrguettevõtetesse.

«Investeeringute tulemusena ootame, et Ignitis Grupp kasvatab kulumieelset ärikasumit EBITDA keskmiselt üheksa protsendi võrra aastas kuni aastani 2030, jõudes selleks aastaks tasemeni 680 miljonit eurot,» kirjutas analüütik.

Panga hinnangul on Ignitis Grupi eesmärkide saavutamiseks paika pandud plaan realistlik. «Grupp tegutseb võrguteenustes monopolina ning ka 63-protsendiline turuosa Leedu taastuvenergiatootmises lisab kindlust, et grupil on võimekus investeeringuid realiseerida,» täheldas Randma.

Analüütik tõi välja, et ettevõtte klientide elektrinõudluse ja grupi pakutava elektritoodangu vahe on peaaegu viis teravatt-tundi ning grupi bilanss on tugev, mistõttu on Ignitisel võimalus osaleda ka kasvaval Poola taastuvenergia turul ja võtta osa keskmise suurusega taastuvenergia projektidest.

Swedbanki hinnangul on aktsiale antud hinnasihi juures hinnasuhtarvud mõistlikud – aastate 2021 kuni 2022 oodatavaks ettevõtte väärtuse ja kulumieelse ärikasumi suhteks oli analüüsi alustamisel 8,4 kuni 8,8 korda ning hinna ja kasumi suhteks 12,2 kuni 12,3 korda. 

Randma märkis lisaks, et panga arvutuste järgi oleks ettevõtte dividenditootlus aastatel 2020 kuni 2022 ligi kuus protsenti kasumist.

Teisipäeva pärastlõunal kauples Ignitis Grupi aktsia Vilniuse börsil 21,05 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles