Luminor alustas pensioni investeerimiskonto avalduste vastuvõttu

PM Majandus
Copy
Luminori peakontor Tallinnas
Luminori peakontor Tallinnas Foto: Tairo Lutter

Luminor alustas avalduste vastuvõtmist pensioni investeerimiskonto ehk PIKi avamiseks. Neile, kes soovivad ise aktiivselt pensioniraha investeerida, avanesid sarnased võimalused, mida pakub panga investeerimisplatvorm Luminor Investor.

Luminori investeerimistoodete juht Kaarel Keskküla selgitas, et platvorm võimaldab investeerida rohkem kui 14 500 finantsinstrumenti, sealhulgas aktsiatesse, võlakirjadesse, ETFidesse ja investeerimisfondidesse. Lisaks saab filtreerida ja sorteerida aktsiaid vastavalt analüütikute soovitustele ning lähtuda fondide valikul Morningstari ja jätkusuutlikkuse reitingutest.

Platvorm annab panga kinnitusel ka mitmekülgse ülevaate portfelli tootlusest, millele lisandub võimalus analüüsida oma tulemusi erinevate globaalsete võrdlusindeksitega.

LHV tõi pensioni investeerimiskontoturule juba aasta alguses. SEBs sai pensioni investeerimiskonto avada 1. aprillist, Swedbank pakub seda võimalust 8. aprillist.

Pensioni investeerimiskonto ehk PIK on uudne võimalus, mis lubab inimesel kogumissüsteemist lahkumata kanda oma II samba fondiraha kas täies mahus või osaliselt spetsiaalsele pangakontole, kus on seejärel võimalik hakata seda omal käel haldama ja investeerima. Avaldusi võetakse vastu alates aprillist ning neile, kes on avalduse esitanud enne juuli lõppu, kantakse raha pensioni investeerimiskontole septembri alguses.

Luminor Investor pakub paljude väärtpaberite puhul turu madalaimaid tasusid, milleks on 0,1% tehingult (minimaalselt 10 eurot). Need, kes soovivad investeerida väiksemate summadega, saavad valida ca 400 investeerimisfondi vahel, millel miinimumtasu puudub ning millest 60% puudub ka miinimuminvesteeringu nõue.

Lisaks pakub Luminor võimalust avada platvormil demokonto, mis võimaldab harjutada investeerimist juba enne 1. septembrit, mil oma pensionirahaga saab päriselt tehinguid tegema hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles