FI: iga kolmas pensionilepingu sõlminu ütleb lepingu üles

BNS
Copy
Lisaks kohtutäiturite käes olevatele võlgadele on veel sellised võlad, mille sissenõudmistega tegelevad ettevõtted ja asutused ise või inkassoettevõtted.
Lisaks kohtutäiturite käes olevatele võlgadele on veel sellised võlad, mille sissenõudmistega tegelevad ettevõtted ja asutused ise või inkassoettevõtted. Foto: Michael Longmire/ Unsplash

Finantsinspektsiooni (FI) teatel sai 1. jaanuarist 31. märtsini esitada kindlustusandjale pensionilepingu lõpetamise avalduse ning 37 protsenti lepinguomanikest seda võimalust ka kasutas.

Pensionilepingu sõlmimist pakub Eestis kolm kindlustusandjat ja nendega on lepingu sõlminud kokku 8288 inimest. Lepingu lõpetanutele hakatakse väljamakseid tegema septembris, teatas FI.

Pensionilepingu lõpetamiseks esitas kindlustusandjatele avalduse 3033 inimest. Pensionilepinguid sõlminud kolm kindlustusandjat peavad mai lõpuks otsustama, kas nad soovivad turul edasi tegutseda või annavad oma pensionilepingute portfellid üle riigile. FI jälgib, et kindlustusandjad teavitaks ka oma kliente muudatuste ja võimaluste kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles