Hoolimata koroonaviiruse leviku rekorditest liigub India börs üles (1)

Erkki Erilaid
Copy
MUMBAI, INDIA , vaktsiin on kõikjal Indias otsakorral.
MUMBAI, INDIA , vaktsiin on kõikjal Indias otsakorral. Foto: Hindustan Times via www.imago-images.de/imago images/Hindustan Times

India aktsiad kallinevad hoolimata üha uutest koroonaviiruse juhtumite rekorditest. India väärtpaberituru muutusi kajastav indeks NSE Nifty 50 tõusis täna hommikul 1,26 protsenti.

India peamised aktsiaindeksid on langenud veebruaris saavutatud tippudest 7 kuni 9 protsenti. Investorid loodavad, et koroonaviiruse juhtumite kasv võib peagi saavutada tipu ning sellele järgnev langus leevendab pandeemia majanduslikku mõju, kirjutas Reuters.

COVID-19 juhtumid on kasvanud viiendat järjestikust päeva ning tänane rekord oli 352 991 uut nakkusjuhtu.  Analüütikute sõnul ei avalda praegune viiruselaine aga aktsiaturule esimese lainega sarnast mõju. «Kuigi meil ei pruugi pandeemia vastu ravi olla, mõistame selle mõjusid seekord paremini. Turul usutakse, et uue laine negatiivne mõju kestab kolm kuni kuus kuud ning see on juba aktsiahindade korrektsioonis kajastunud,» ütles Mumbais asuva BNP Paribase India aktsiauuringute juht Amit Shah.

Teiste Aasia börside indeksid liikusid täna hommikul erisuunaliselt. Tokyo Nikkei 225 indeks tõusis 0,42 protsenti, Lõuna-Korea KOSPI tõusis 0,62%. Hiina olulisemad turud võtsid aga suuna kauplemispäeva teises pooles alla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles