Apple’i kasum kahekordistus, kuid kiibipuudus võib müüki kärpida

Erkki Erilaid
Copy
Apple logo firma poel
Apple logo firma poel Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS

USA tehnoloogiahiid Apple teatas kvartalikasumi enam kui kahekordistumisest, 23,6 miljardi USA dollarini. Aktsia kerkis järelturul 2,36 protsenti, 136,7 dollarini.

Ettevõtte käive kasvas 54 protsenti, 89,6 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid Apple’ilt 77,4 miljardi dollari suurust käivet. Jõudsalt kasvas nutitelefonide müük ja pandeemia tõttu kodudesse sunnitud tarbijad ostavad meelsasti ka muid tooteid ja teenuseid.

Müük Hiinasse kasvas 88 protsenti, 17,7 miljardi dollarini, eelmises kvartalis oli tõus 57 protsenti. Hiina tulemused ületasid võimsalt ka analüütikute prognoose: iPhone'i müük oli 6,5 miljardi dollari jagu suurem kui prognoositud ja Maci müük hinnanguliselt kolmandiku võrra suurem, kirjutas Reuters.

«See kvartal kajastab muu hulgas seda, kuidas meie tooted on aidanud kasutajatel uute oludega kohaneda ja ka optimismi, mida tarbijad näivad tundvat tuleviku ees,» ütles tegevjuht Tim Cook. Ta lisas, et kuigi firma müük ja kasum ületasid analüütikute ootusi, siis ülemaailmne kiibipuudus võib iPadide ja Macide müüki vähendada mitme miljardi dollari võrra.

«Selles kvartalis võib kiipide puudus ettevõttele maksma minna 3–4 miljardi dollari suuruse müügitulu vähenemise,» ütles Apple'i finantsdirektor Luca Maestri.

Apple teatas ka 90 miljardi dollari suurusest aktsiate tagasiostmisest. Samuti tõstis Apple dividendi 7 protsenti, 22 sendini aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles