Nio autotootmine suurenes, kuid edasine kiire kasv on ohus

Erkki Erilaid
Copy
Nio elektriauto
Nio elektriauto Foto: SCANPIX

Hiina elektriautode tootja Nio tarnis esimeses kvartalis klientidele viiendiku rohkem autosid kui eelnenud kvartalis. Ettevõtte hoiatas samas, et kiipide puudus aeglustab edasist kasvu.

Ettevõtte käive ulatus 1,22 miljardi dollarini, kasvades kvartaliga 20,2 protsenti. Aastaga kasvas käive ligi viis korda. Nio jäi küll esimeses kvartalis ligi 69 miljoni dollariga kahjumisse, kuid see on 68 protsenti väiksem, kui oli mullu neljandas kvartalis. Samuti tõusis ettevõtte kasumimarginaal 17,2 protsendilt kvartaliga 21,2 protsendini. Kasv tulenes peamiselt sellest, et tarbijad ostsid juurde Nio uut sõiduabitarkvara ja samuti telliti kallimate akudega autosid.

Autotööstuses eeldatakse, et kiibidefitsiit saavutab lae kolmandas kvartalis, ütles Nio tegevjuht William Li pressikonverentsil. Seetõttu kasvab tänavu teises kvartalis tootmine vaid 5–10 protsenti. Kui esimeses kvartalis toodeti 20 600 autot, siis prognoosib ettevõtte toota teises kvartalis kiibipuuduse kiuste siiski 21 000–22 000 sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles