Hommikused futuurid ennustavad börsidele väikest langust

Liina Laks
, reporter
Copy
Pandora pood RIias.
Pandora pood RIias. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Täna hommikul olid punases nii enamiku börsiindeksite futuurid kui ka suur hulk tooraineid, langus oli aga nii kerge, et pisimgi uudis võib siit veel tõusupäeva välja väänata.

Hommikul oli napilt 0,1-protsendises languses nafta hind, sealjuures püsib Brenti sordi barrel jätkuvalt kõrgel 67,5 dollari tasemel. Õhkõrna langust näitavad ka USA indeksifutuurid. Investoritele teevad ühelt poolt muret koroonaviiruse arengud Indias, teisalt loodetakse aga järk-järgulisele majanduse taastumisele.

Bloomberg kirjutab täna, et praegused andmed näitavad vähemalt Euroopas taastumise algust. Enamik riike on sealjuures veel ettevaatlikud ning ei mõtle erinevalt Eestist kärbetele – pigem püütakse omadele nii palju dopingut anda kui saab. Samuti on koroonakriisi tõttu hoogu saanud tehnoloogiabuum tekitanud produktiivsuse kasvu ka nn vana majandusega riikides.

Tänavu väga kiiresti kerkinud börsid on konservatiivsemad investorid rahutuks muutnud ning kardetakse, et turult võib peagi suurem müügilaine üle käia, mis aktsiatest jälle õhu välja laseks. Lisaks rekorditeni kerkinud S&P 500 indeksile on suure hoo sisse saanud ka muidu tagasihoidlikku kasvu näitav Euroopa suurettevõtteid koondav Stoxx 600, mis on kerkinud ainuüksi tänavu 10 protsenti ja jõudnud kõigi aegade kõrgeimale tasemele.

Tulemuste hooaeg on samuti täies hoos ning täna on teiste seas oodata ravimihiiu Pfizeri näitajaid. Euroopa ettevõtetest teatavad tulemusi näiteks Euroopa üks suurimaid kindlustusettevõtteid Axa, värskelt börsile tulnud Hellofresh ja Taani ehtepood Pandora.

Baltikumis on täna Riia börsil kauplemispüha. Eesti investorite jaoks läheb põnevamaks neljapäeval, mil tulemused avaldavad Baltic Horizon Fund, Merko Ehitus ja Nordecon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles