Dow tegi kõigi aegade rekordi, energeetikaaktsiad rebivad ette

Liina Laks
, reporter
Copy
New Yorgi börs
New Yorgi börs Foto: foto: Brendan Mcdermid/reuters/Scanpix

USA börsil algas päev uue rekordiga: Dow' indeks tõusis enam kui 100 punkti ning jõudis kõige aegade kõrgeimale tasemele.

Niinimetatud Dow' indeks ehk Dow Jones Industrial Average kerkis napilt 35 000 punkti alla. Indeksi tõusule aitasid kaasa energiakontsernide Chevroni ja Dow Inc-i aktsiate tõusud, mille taga on omakorda nädalavhetusel toimunud küberrünnak Coloniali kütusetorule, mis varustuse rivist välja lõi.

Samas tegid tehnoloogiaaktsiad turu avanedes vähikäiku: tehnoloogiaaktsiatest punnis Nasdaqi indeks langes turu avanedes 1,2%. Languses olid kõik tuntumad nimed nagu Apple ja Amazon.

Paljud ettevõtted on sattunud ka nii-öelda toorainepõrgusse: samal ajal kui toorainete kiire hinnatõus toorainefirmadele parimaid tulemusi pakub, seab see surve alla paljude toormest sõltuvate ettevõtete marginaalid ja kasumi.

Kolmapäeval on USAs oodata värskeid tarbijahinnaindeksi numbreid, mida jälgivad pingsalt nii investorid kui ka USA keskpank, kes kaalub nende põhjal, kas lõtva rahapoliitikat tuleks hakata veidi pingumale tõmbama, mida tehakse intressimäärade tõstmise abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles