Kristi Saare: kõige suuremad vead on tulnud sellest, kui mõni positsioon saab liiga armsaks

Erkki Erilaid
Copy
Investor Kristi Saare sõnul ei maksaks investorina enda võimeid üle hinnata.
Investor Kristi Saare sõnul ei maksaks investorina enda võimeid üle hinnata. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Investori ja raamatu «Kuidas alustada investeerimisega» autori Kristi Saare hinnangul tasub investeerides säilitada alati külma pead, siis ei jää aktsiaostud ega -müügid õigel ajal tegemata.

Saare kirjeldab, kuidas ta jõudis investeerimise juurde: «Alustasin oma töökarjääri õpetajana, veel enne seda kui õpetajate palku oli tõstma hakatud. Olin koheselt probleemi ees, et sellise sissetulekuga on raske hakkama saada ning pean midagi ette võtma. Alguses tundus, et investeerimine on ju hea lihtne ja loogiline - raha teenib raha. Muidugi ma väga palju investeerimisest praktikas ei teadnud ja 10 aastat tagasi oli infot ikka kordades vähem ja alustamisbarjäär palju kõrgem. Palju asju tuli ise läbi katsetada ja teiste investorite käest uurida - seda luksust, et võtad kätte hea eestikeelse ja eesti investori poolt kirjutatud raamatu, kust häid nippe koguda siis võimalik ei olnud.»

Saare alustas investeerimisega läbi ühisrahastuse laenu andes, sest börsile sisenemisbarjäär oli sel hetkel teenustasude tõttu veel päris kõrge. Tema hinnangul peaks enne investeerimist kindlasti olema meelerahufond. «Mul oli see umbes ühe kuu kulutuste jagu ja sealt edasi siis jooksvalt nii investeerisin kui säästsin ja üritasin ka sissetulekut suurendada, et oleks rohkem säästa ja investeerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles