Ampleri tulemused valmistasid pettumuse, aktsia hind langes

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ampleri uus esinduspood Telliskivis.
Ampleri uus esinduspood Telliskivis. Foto: Ampler

Ampler Bikes teatas uutest tarneahela probleemidest ning ühe rattamudeli tarned peatati arvatava kvaliteediprobleemi tõttu.

 

Tarneahela viivituste tõttu jääb ettevõte maha oma montaažiplaanist, mis nihutab veelgi edasi nüüdseks juulis algavaid rataste tarneaegu. Pikem tarneaeg tähendab omakorda väiksemat müüki. Ampleri aprillikuu müügitulu langes märtsiga võrreldes 10% ning müügi kasvuprotsent langes 89%.

Amplerit tabas läinud kuul ka teine tagasilöök, kui rattamudeli Curt tarned pandi ootele, sest mudeli süsinikkahvlitel ilmnesid kvaliteediprobleemid. Tarnetega ei jätkata enne, kui on välistatud risk klientidele või kui on leitud uued sobivad varuosad. Uute varuosade tellimisel lükkuks Curti mudelite tarne augusti lõppu ning tooks kaasa vähemate rataste müügi sel aastal.

Praegu on ettevõttel keeruline hinnata, milline oleks kõige selle finantsmõju kogu 2021. aastaks. Finantstulemused sõltuvad materjalide tarnimise olukorrast, mis võivad heal juhul vähendada tarneaegu ja suurendada müüginumbreid. Samas näeb Ampler, et nende 2021. aasta kasumlikkus kannatab ja mõjutab pikaajalisi kasvueesmärke.

Avaldatud tulemuste peale langes Ampleri aktsia hind kauplemisplatvormil Funderbeam 6,67%.

Ampleri aprilli majandustulemused.
Ampleri aprilli majandustulemused. Illustratsioon: Funderbeam.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles