Coop Pank kasvatas klientide arvu ja kahekordistas kasumi

PM Majandus
Copy
Coop Panga juht Margus Rink
Coop Panga juht Margus Rink Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Täna teatas Coop Pank aprillikuu tulemused: kuigi firmal oli hea kasvuhoog ette näidata ning kasum möödunud aasta sama ajaga võrreldes kahekordistus, reageeris aktsia pisikese langusega.

Coop Pank teatas börsile, et aprillikuus jätkus hoogne klientide kasv: panka lisandus 2600 inimest, mis teeb klientide arvuks 95 800 - varsti loodetakse võtta 100 000 inimese piir.

Panga klientide hoiuste maht kasvas aprillis 41 miljoni euro võrra ulatudes aprilli lõpu seisuga 890 miljoni euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 44 miljonit ja eraklientide hoiused 6 miljonit ning rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kahanes 9 miljonit eurot. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 61%, teatas ettevõte börsile.

Võrreldes möödunud aasta nelja esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 25% ja tegevuskulud 19%.

Coopi aprillikuine puhaskasum paisus aastatagusega võrreldes 111% 0,86 miljoni euroni.

Coop Panga aktsia oli täna pärastlõunal kerges languses: peale 200 tehtud tehingut odavnes aktsia 0,5% ning kauples 2,16 euro tasemel. Alates aasta algusest on aktsia kasvanud aga tervelt 80%, mis teeb temast Tallinna börsi ühe parima tõusja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles