Amazoni juht müüb meeletus koguses aktsiaid

Liina Laks
, reporter
Copy
Jeff Bezos müüs hulga aktsiaid
Jeff Bezos müüs hulga aktsiaid Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Amazoni juhi ameti peagi maha panev Jeff Bezos on viimastel kuudel müünud enam kui 6,7 miljardi dollari väärtuses ettevõtte aktsiaid.

Ainuüksi maikuus on Bezos müünud maha 6,7 miljardi dollari väärtuses Amazoni osalust. Bezos on teatanud, et plaanib käesoleva aasta teises pooles ameti maha panna. Eelmisel aastal müüs Bezos Forbesi andmetel 10 miljardi dollari eest Amazoni aktsiaid. Mullu kerkis tehnoloogiahiiu aktsia tänu koroonast tingitud veebimüügi-buumile ligi 80 protsenti. MarketScreeneri andmetel kuulub Bezosele 10 protsenti Amazoni aktsiatest.

Bezos müüs viimase portsu aktsiaid kolmes jaos ja üsna lühikese aja jooksul pärast seda, kui Amazon teatas väga headest kvartalitulemustest.

Amazoni aktsia on tänavu 3 protsenti oma väärtusest kaotanud ning on ka viimaste päevade börsilangusest veidi pihta saanud. Viimase kolme aastaga on aktsia väärtus aga sisuliselt kahekordistunud ning praegu kaupleb Amazon 3160 dollari juures.

Jeff Bezos lõi Amazoni 1994. aastal ning on ettevõtet sellest ajast saadik juhtinud. Mida Bezos aktsiate müügist saadud miljarditega peale kavatseb hakata, pole teada, kuid seni on Bezos regulaarselt oma raha oma teise ettevõttesse, kosmosefirmasse Blue Origin paigutanud. Samuti investeerib maailma rikkaim mees meedia andmetel suurelt kinnisvarasse.

Bloombergi miljardäride indeksi järgi on Bezos jätkuvalt maailma rikkaim mees, kelle vara ulatub 184 miljardi dollarini. Samuti on Bezos ka pärast aktsiate müüki Amazoni kõige suurem aktsionär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles