Euroopa turud jätkavad langust

Liina Laks
, reporter
Copy
Tallinna börs
Tallinna börs Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna lõuna ajal olid Euroopa olulisemad börsid languses, Euroopa laiemat käekäiku mõõtev Stoxx 600 kaotas 1,4 protsenti oma väärtusest.

Euroopa börsid jätkasid sarnaselt teistele suurematele turgudele langusseeriat. Eile jõudis avalikkuse ette USA aprillikuu inflatsiooninäit, mis oli kümnendi suurim. Inflatsioonihirm hiilib ka Euroopas ning investorid on ärevil, mida keskpangad sellises olukorras tegema hakkavad.

Täna lõuna ajal olid enam kui kaks protsenti kaotanud Londoni ja Milano börs, enam kui protsendiga olid languses ka Saksamaa, Hispaania ja Prantsusmaa turud. Saksamaa investorid märkisid, et DAX kukkus allapoole psühholootilise 15 000 punkti piiri. 

Langejaid leidus mitmetest sektoritest, suuremateks kukkujateks olid teiste seas Burberry, BMW. Stoxx 600 indeksi tänane suurim kaotaja oli Taani endoskoobifirma Ambu, kelle aktsia väärtusest võeti ligi veerand.

Seevastu oli üsna hea päev Rootsi aktsiatel. Suurimaks tõusjaks oligi Rootsi mängufirma Evolution Gaming, mis kerkis 5 protsenti ja mis on alates aasta algusest toonud investoritele enam kui 70 protsenti tõusu.

Balti börsidel on täna aga kauplemispüha ning tehinguid saab teha juba homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles