Amazon pakub tööd 75 000 inimesele, boonust saavad vaktsineeritud

Copy
Amazoni jaotuskeskus Staten Islandil New Yorgis.
Amazoni jaotuskeskus Staten Islandil New Yorgis. Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

USA e-kaubandushiid Amazon loodab leida tööturult 75 000 inimest ja pakub töötajate ligimeelitamiseks 100 dollarit inimesele, kes on juba Covid-19 vastu vaktsineeritud.

Tööd pakutakse kaupa kohale toimetavatele autojuhtidele ja laotöötajatele, kes tellitud kaupu pakivad ja teele saadavad. Palk on vähemalt 15 dollarit tunnis.

Amazon tõstis aprillis osa töötajate palka ja neljapäeval ütles firma, et uued töötajad teenivad keskmiselt 17 dollarit tunnis.

Töökäsi on hädasti vaja, sest Amazon valmistub populaarseks Prime Dayks, mis on kujunenud üheks firma suuremaks ostupäevaks.

Amazon ei ole viidanud raskustele töötajate leidmisel erinevalt mõnest teisest USA firmast. Tööjõupuudusel on mitu põhjust: mõned kardavad tööl taas koroonasse nakatuda, teistel on probleeme lastehoidmisega, kolmandat peavad palka kasinaks, sest riik maksab nädalas 300 dollarit töötu abiraha.

McDonald’s, Chipotle ja mitmed teised püüavad meelitada uusi töötajaid palgatõusuga.

Amazon.com Inc peakorteriga Seattle'is on USA suuruselt teine eraettevõttest tööandja Walmarti järel ning tal on üle maailma 1,2 miljonit töötajat.

Möödunud aastal oli firma sunnitud palkama juurde 500 000 töötajat, et koroonapandeemiaga kasvanud tellimustega toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles