Wall Street lõpetas volatiilse nädala osturalliga

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Kauplejad New Yorgi börsil.
Kauplejad New Yorgi börsil. Foto: Nicole Pereira/AP
  • Indeksid reede lõpus: Dow Jones +1,06%, S&P 500 +1,49%, Nasdaq +2,32%

Wall Street lõpetas reedese kauplemispäeva laiaulatusliku osturalli tõttu eilsest kõrgemal tasemel ning volatiilsele ja närvilisele nädalale pandi meeleolukas punkt.

Kõik kolm peamist USA indeksit suurendasid neljapäevaseid kasumeid ning S&P 500 saavutas üle kuu aja suurima ühepäevase tõusu, vahendas Reuters.

«Täna on kõik aktsiad tõusmas, sest kõik ostavad,» ütles Wealthspire Advisors'i vanem asepresident Chuck Carlson reedel. «See on 'osta kõike' päev.»

Laiapõhjaline S&P 500 kerkis 1,5% tasemele 4,173.85 punkti ja tööstusindeks Dow Jones 1,0% tasemele 34 382,13 punkti. Tehnoloogiaindeks Nasdaq aga sööstis üles lausa 2,3%, lõpetades nädala tasemel 13 429,98 punkti.

Kõik 11 peamist S&P sektorit lõpetasid kauplemissessiooni roheliselt. Suurimat kasvu nägid energeetika aktsiad 3,2%-ga, millele oli abiks toornafta hinnatõusud.

Kiibitarned tõstsid tehnoloogiasektorit, suurendades nende hindade kasvu pärast Reutersi raportit, mille kohaselt Washingtonis asuvad seadusandjad on lähedal 52 miljardi dollari suuruse ettepaneku avalikustamisele USA mikrokiibitootmise toetamiseks. Philadelphia SE Semiconductor indeks tõusis koguni 3,0%.

Aktsiatest valmistas suure pettumuse Walt Disney Co, mille aktsia hind langes 2,6%, kuna nende voogedastusteenuse Disney+ tellijate kasv oli oodatust madalam.

Heades tulemustest teatas Airbnb, kelle broneeringute arv tõusis 52%, kuna vaktsineerimised on suurendanud nõudlust puhkusereiside järele. Antud teate peale tõusis nende aktsia 4,0%.

Tõusvad aktsiad ületasid langejaid New Yorgi börsil 4,63:1 suhtega. Nasdaqi 4,58:1 suhe eelistas samuti tõusjaid.

S&P 500-s oli reedel 30 uut 52-nädalast tippu ja mitte ühtegi madalamat taset. Nasdaqil oli 92 uut 52-nädalast tippu ja 59 uut madalaimat taset.

USA börside maht oli 9,50 miljardit aktsiat, võrreldes viimase 20 kauplemispäeva keskmise 10,50 miljardi aktsiaga.

S&P 500 reedenekaart.
S&P 500 reedenekaart. Illustratsioon: Finviz.com

Selle nädala langus oli suurim alates veebruarist

Sellegipoolest tabasid indeksid nädala suurimat langust alates veebruari lõpust.

«Arvestades selle nädala suuri pendeldusi on ilmne, et praegu on turul rohkem domineerimas kauplejad kui pikaajalised investorid,» ütles Chuck Carlson. «See on turg, mis otsib oma järgmist püsivat tõusuimpulssi.»

Selle nädala suured kõikumised tekkisid suuresti erinevate majandusandmete tõttu, mis suurendasid muret, et lähiajalised hinnatõusud võivad üle minna pikaajaliseks inflatsiooniks, hoolimata USA föderaalreservi vastupidistest kinnitustest.

Majandusandmed näitasid jaemüügi kasvu pidurdumist ja tarbijate meeleolu langemist, kuna hinnad püsivad tõusutrajektooril, mis viitab sellele, et kuigi nõudlusbuum võib võtta hingetõmbeaja, ei ole siiski näha inflatsiooni pidurdumist.

Kuid viidates sellele, et majandustegevus võib normaliseeruda, on USA Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskuse muudetud juhistes kirjas, et täielikult vaktsineeritud inimestel pole enam vaja õues maske kanda ja nad saavad vältida nende kandmist enamikes siseruumides.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles