Liiga palju sai: Estateguru pani rahauputuse pärast kampaania kinni

Liina Laks
, reporter
Copy
Estateguru juht Marek Pärtel
Estateguru juht Marek Pärtel Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ühisrahastusportaal Estateguru läks Seedri ühisrahastusplatvormil investoritelt miljonit eurot küsima, aga raha tuli nii kiiresti peale, et firma pani kampaania kinni.

Estateguru teatas, et miljon eurot kaasati kõigest nelja päevaga. 500 000-eurone miinimumeesmärk sai kuhjaga ületatud. Maksimumeesmärgiks oli 1,1 miljonit eurot, aga raha pakuti rohkem ja enne kui Estateguru kampaania sulgeda jõudis, olid 971 investorit Estategurule andnud juba 1,3 miljonit eurot.

Raha on plaanis suunata laienemistegevusse.

Algselt pidi kampaania kestma juunikuuni. «Me küll ootasime investorite positiivset huvi ja realistidena lootsime, et jõuame maksimaalse eesmärgini enne tähtaega, kuid selline tohutu reageering kampaaniale üllatas meid,» rääkis EstateGuru kaasasutaja ja juht Marek Pärtel.

«Selle aasta lõpuni suuname fookuse peamiselt institutsionaalsetele investoritele, tehnoloogiliste lahenduste laiendamisele ning meie tavapärase kasvutempo säilitamisele või ületamisele. Plaanis on alustada tegevust kahel uuel turul, töötada välja API-põhine investeerimisrakendus ning siduda see meie platvormil teiste turuosalistega,» täpsustas Pärtel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles