Swedbank muutis Kaubamaja aktsia osas meelt: ära ikka müü!

Liina Laks
, reporter
Copy
Tallinna Kaubamaja juht Erkki Laugus
Tallinna Kaubamaja juht Erkki Laugus Foto: Madis Veltman / Postimees

Kui varasemalt on Swedbank soovitanud Tallinna Kaubamaja aktsiat müüa, siis nüüd muudeti soovitust ja tõsteti hinnasiht ka omajagu kõrgemale.

Swedbank kirjutab oma blogis, et analüütikud otustasid tõsta hinnasihi 9 eurot 9,3 euro peale ja muuta müügisoovitus nn neutraalseks soovituseks. See tähendab, et kui aktsia juba olemas on, siis müüa ei tasu, aga kui seda parasjagu pole, siis osta ka just ei tasu. Hetkel kaupleb Tallinna Kaubamaja 9,14 euro tasemel.

«Kui teiste segmentide tulemused esimeses kvartalis suurel määral vastasid meie ootustele, siis Autokaubanduse segmendi kasv ületas nii turgu kui ka meie ootusi. Baltikumi uute autode registreerimine esimeses kvartalis vähenes 17 protsendi võrra, mille tõttu eeldasime müüginumbrite langust eelmise aasta 33 miljoni euro suuruse käibe juurest. Vaatamata sellele kasvas segmendi müük aastaga 10 protsenti, rekordilise 36 miljoni euroni, mis ületas suurelt meie ootusi. Autode müügi kasvu tõttu ületas konsolideeritud käive meie ootusi 3,7 protsenti ehk 7 miljoni euro võrra,» kiitis analüüsis Marek Randma head tulemust.

Kuid tema sõnul varjab automüük siiski teiste segmentide marginaalide langust: supermarketite poole peal oli langus tingitud osalt sellest, et omandati ABC Supermarketid, mis omakorda kulusid suurendasid.

Kaubamaja segmendis oli käive 13 protsenti madalam, aga seda analüütikud ka ootasid.

«Kuna Baltikumi uute autode müük on olnud oodatust parem, tõstsime oma 2021. aasta müügi ootusi 779 miljonilt eurolt 789 miljonini. 2022. aasta ootusi tõstsime 773 miljonilt eurolt 778 miljonini. Jätkuvalt eeldame, et Lidli Eestisse tulek peatab aastal 2022 Supermarketite segmendi kasvu ning lükkasime edasi ka ootused Tallinna kaubamaja hoone ehituse alustamiseks 2023. aastasse,» selgitas Marek Randma, mis tulevik toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles