Uuring ⟩ Eestlased alahindavad koduostul mitmeid olulisi tegureid (1)

PM Majandus
Copy
Lisaks korterite nappusele on kinnisvaraturul üha enam juttu sellest, et inimesed eelistavad piirangute tõttu väikestele kesklinnakorteritele üha enam suuremaid kortereid või maju äärelinnas ning suisa maale kolimist.
Lisaks korterite nappusele on kinnisvaraturul üha enam juttu sellest, et inimesed eelistavad piirangute tõttu väikestele kesklinnakorteritele üha enam suuremaid kortereid või maju äärelinnas ning suisa maale kolimist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestlased ja ka teised Balti riikide elanikud pööravad kodu ostmisel vähe tähelepanu mitmetele teguritele, mis võivad aga pikas perspektiivis osutuda ootamatult olulisteks, selgus Luminori poolt korraldatud uuringust.

Tänavu märtsis läbiviidud uuringu järgi ei pea eestlased, lätlased ja leedukad eriti oluliseks näiteks seda, millised on tulevased arendused piirkonnas. Samuti polnud küsitlusele vastanute jaoks eriti tähtsad parkimiskohtade ning jalgrataste hoiuruumide olemasolu, kinnisvara vanus ega naabrite sõbralikkus.

Piirkonna tulevasi arendusi ja naabrite sõbralikkust pidas oluliseks vaid 6 protsenti eestlastest ning kinnisvara vanust hindas tähtsaks ainult 5 protsenti. Ka Läti ja Leedu tulemused selles osas palju ei erinenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles