Amazon ostab filmistuudio MGM 8,45 miljardi dollari eest

Copy
MGM-i kataloogi kuulub umbes 4000 filmi ning 17 000 telesaadet. Tuntuimad neist on näiteks James Bondi ja Rocky filmifrantsiisid.
MGM-i kataloogi kuulub umbes 4000 filmi ning 17 000 telesaadet. Tuntuimad neist on näiteks James Bondi ja Rocky filmifrantsiisid. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

USA suurfirma Amazon ostab filmistuudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) 8,45 miljardi dollari (6,9 miljardi euro) eest, teatasid firmad kolmapäeval.

 

Selle sammuga edendab Amazon oma voogedastusteenust Amazon Prime Video, lisades oma kataloogi umbes 4000 filmi, sealjuures James Bondi filmifrantsiisi ja 17 000 telesaate.

Lepingu tõeline väärtus seisneb MGM-i filmikataloogis, ütles Prime Video ja filmistuudio Amazon Studios asepresident Mike Hopkins.

Veebikaubanduse ja -teenuste ettevõte Amazon astub selle ostuga suurema sammu meelelahutussektoris ajal, mil tarbijad pöörduvad üha enam voogedastusteenuste poole.

Amazon saab enda kontrolli alla legendaarse Hollywoodi suurfirma MGM-i, mis on viimastel aastatel läbi teinud mitu omanikuvahetust ja olnud finantsraskustes.

Lisaks Bondi filmidele kuuluvad MGM-ile ka õigused filmidele nagu Rocky ja sarjadele nagu The Handmaid's Tale.

«MGM-il on ligi sajandipikkune kogemus filminduses ja toetab Amazon Studiose tööd, mis on keskendunud peamiselt teleseriaalidele,» seisis kummagi ettevõtte avalduses.

«Amazon aitab säilitada MGM-i pärandit ja filmikataloogi ning pakkuda tarbijatele suurema ligipääsu neile olemasolevatele töödele. Amazon toetab selle ülevõtmisega MGM-i selles, mida nad teevad kõige paremini, lugude jutustamises.»

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles