Kehvad tulemused panid Aasia turu langema, USA börs on täna suletud

Liina Laks
, reporter
Copy
Mees jalutab Nikkei indeksi tabloo juures: ootustele allajäävad majandusnäitajad panid täna indeksi langema. Mitmetel Aasia börsidel tähistab roheline värv lagust, punane tõusu.
Mees jalutab Nikkei indeksi tabloo juures: ootustele allajäävad majandusnäitajad panid täna indeksi langema. Mitmetel Aasia börsidel tähistab roheline värv lagust, punane tõusu. Foto: Kimimasa Mayama/Epa/Scanpix

Aasia värsked majandustulemused andsid investoritele alust arvata, et taastumine pole ikka nii hea kui loodeti ning turud tegid kerge languse.

Jaapan teatas täna oodetust väiksemast tehasetoodangu mahust, mille peale Nikkei indeks protsendi jagu langes. Hiina tööstustoodangu maht liigub värskete andmete järgi aga külgsuunas, mis samuti investoritele ei meeldinud, sest siin oodati vähemasti kerget tõusu. Ka Hiina börsiindeks langes. Hiinas on investoritel valida, millele keskenduda: samal ajal kui tööstusnäidud on nõrgad, on jällegi tarbijad rohkem ostma hakanud. Ebakindlust aga turgudele jagub. Teistest Aasia börsidest näitas tugevamat tõusu India.

Hommikul oli tõusuteel ka nafta hind: Brenti toornafta barreli hind kallines 0,5% 69,1 dollari tasemele. WTI sort aga 0,6% 66,7 dollari tasemele.

Tänane kauplemispäev tõotab tulla rahulikum, sest kauplemiseks on pühade tõttu suletud nii USA kui ka Londoni börs. USA aktsiahuvilised saavad tehinguid teha juba homme.

Eestis teatasid Silvano Fashion Group ja Nordic Fibreboard aktsionäride kokkukutsumisest ning andsid märku,et tänavu dividende ei maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles