EfTENi 15-miljonine avalik pakkumine märgiti 3,6-kordselt üle

BNS
Copy
Viljar Arakas
Viljar Arakas Foto: Madis Veltman

Esmaspäeval lõppenud EfTEN Real Estate Fund III ASi aktsiate avalikul pakkumisel esitati 4564 märkimiskorraldust 3 067 897 aktsiale, kokku 54,6 miljoni euro väärtuses; seega märgiti pakutud 850 000 uut aktsiat 3,6-kordselt üle.

Esialgsetel andmetel kasutasid olemasolevad aktsionärid oma eelismärkimise õigust 85 protsendi ulatuses emissiooni mahust, teatas EfTEN börsile. Aktsiate märkimisperiood algas 14. mail ning emissiooni maksimaalne kogumaht oli 15,1 miljonit eurot. Ühe aktsia pakkumishind oli 17,8 eurot.

«Investorite huvi emissiooni vastu oli EfTENi ajaloos rekordiline. Kuna aktsiate jaotusel oli seadusest tulenev eesõigus olemasolevatel aktsionäridel ja nii nende kui ka uute investorite huvi oli väga suur, siis ei saanud me kõiki soove täies mahus rahuldada,» märkis EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas pressiteates.

Aktsiate jaotus kinnitatakse 3. juunil või sellele lähedasel kuupäeval.

Fond kasutab pakkumise käigus kaasatud raha muu hulgas Pirita pansionaadi omandamise 3 miljoni euro suuruse sildfinantseeringu lõpetamiseks, airBalticu büroohoone laenu refinantseerimiseks miljoni euro ja kaubanduskeskuse Saulės Miestas kinnistu juurdeehituseks 700 000 euro eest.

Ülejäänud 10,4 miljonit eurot on kavas kasutada investeeringuteks. Fond peab 10 miljoni eurose investeeringu läbirääkimisi Leedus, sellest 5 miljonit moodustaks omafinantseering, kuid kohustavat lepingut ei ole sõlmitud.

Kokku kuulub EfTEN Real Estate Fund III investeerimisportfelli 15 objekti: Pirita pansionaat, logistikakeskused Tallinnas, Riias ja Vilniuses, ABC Motorsi müügi- ja teeninduskeskus Tallinnas, Hortese aianduskeskus Laagris ning Tähesaju Hortese aianduskeskus Lasnamäel, Laagri Selver Tallinnas, Piepilsetase logistikakeskus ning airBalticu peakontor Riias, ärikeskus Evolution Vilniuses, Saulės Miestase kaubanduskeskus Šiauliais ning kolm büroohoonet Vilniuses: Laisves 3, Ulonų ja Rutkausko.

EfTEN Real Estate Fund III vara valitseb fondivalitseja EfTEN Capital, mis valitseb lisaks EfTEN Kinnisvarafondi, EfTEN Kinnisvarafond II ning usaldusfonde PEFoF, EfTEN Residential Fund ja EfTEN Real Estate Fund 4.

Lisas teatas EfTEN esmaspäeval, et tuleb välja uue fondiga EfTEN United Property Fund, mis investeerib Balti äri- ja elukondliku kinnisvara turule ning kinnisvaraga seotud infrastruktuuri- ja tehnoloogiaettevõtetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles