Saunum püstitas kuuendat kuud järjest käiberekordi, kliente ootab aga keriste hinnatõus

PM Majandus
Copy
Saunumi tooted.
Saunumi tooted. Foto: Kais Tolmats

Saunumi käive tõusis mais võrreldes aprilliga 17 protsenti 170 000 euroni. Aastaga on kontserni käive tõusnud üle kuue korra. Samas sunnib materjalide kallinemine kerisetootjat oma seadmete hindu tõstma.

Saunum Group AS ja Saunum Saunas OÜ konsolideeritud maikuu müügikäive keriste, keristelisade ning sauna sisekliimaseadmete müügist ulatus 170 000 euroni. Võrdluseks, ettevõtte senise rekordkuu, 2021. aasta aprillikuu käive oli 145 200 eurot. Täpselt aasta tagasi, 2020. aasta mais, oli ettevõtte käive 27 700 eurot, teatas ettevõte börsile.

«Mais kasvatasime taas käivet. Müüsime ja saatsime seadmeid Soome, Venemaale, Ungarisse, Sloveeniasse ja Poola. Rõõmustas, et ekspordimaht käibest ületas taas 40% piiri,» lausus Saunum Group ASi nõukogu esimees Andrus Vare. «Traditsiooniliselt on suvekuud saunaäris pisut vaiksemad, mistõttu igakuiseid käiberekordeid suvekuudel Saunum ilmselt ei paku. Küll plaanime suvel kõvasti tööd ja ettevalmistusi teha, et sügisel taas tuntavalt käibeid kasvatada. Kuna meie inimesed on vaksineeritud ja COVID-19 piirangud vähenenud, siis saame lõpuks müügi- ja koolitustegevustega alustada ka mitmetel uutel eksportturgudel, kuhu tänaseni veel füüsiliselt pääsenud pole,» lisas Vare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles