Enamik kliente läinud: ka ERGO lõpetab pensionimaksete tegemise

Liina Laks
, reporter
Copy
Pensionärid Tallinnas
Pensionärid Tallinnas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile teatas SEB, et annab alates uuest aastast II samba väljamaksete tegemise üle sotsiaalkindlustusametile, täna kinnitas sama ka ERGO kindlustus.

«Kuna pensionireformist tulenevalt otsustas põhiosa ERGO Life Insurance SE Eesti filiaali klientidest lepingu lõpetada, siis oleme otsustanud pensionikindlustuse väljamaksete tegemise üle anda sotsiaalkindlustusametile. Oma otsusest oleme teavitanud rahandusministeeriumi ja finantsinspektsiooni ning muudatusega seotud ERGO kliente,» ütles ERGO juriidilise osakonna juhataja Ivo Viires.

Eile teatas II samba üleandmisest SEB. Sellega on Compensa praegu ainus kindlustusselts, kes eluaegseid väljamakseid tegema jääb.

Pensionireformiga seoses oli juba pensioniikka jõudnud inimestel võimalik lõpetada leping kindlustusandjaga. Samuti võivad pensionikogujad II sambast ühekordse väljamaksena raha välja võtta. Rahandusministeeriumi andmetel plaanib II sambast lahkuda üle 100 000 inimese ning välja võetakse suurusjärgus 1,3 miljardit eurot. Inimestel on aega ümber mõelda juuli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles