Meemiaktsia võidukäik: internetikauplejad kahekordistasid päevaga AMC väärtuse

Liina Laks
, reporter
Copy
AMC kino New Yorgis
AMC kino New Yorgis Foto: Carlo Allegri/Reuters/Scanpix

AMC Entertainmenti aktsia kerkis ööga pea 100%, järelturul tuli tõusule veel lisa.

Eilse kauplemispäeva lõpuks kerkis kinoketi AMC Enterntainmenti aktsia 95,2% ja jõudis 62,55 dollari tasmele. Bloombergi andmetel on aktsia nüüd väärt rohkem kui pooled S&P 500 indeksi aktsiad. Kuid tõus ei olnud sugugi harilik – selle taga nähakse Redditi kauplejaid.

Börs peatas päeva jooksul mitu korda AMC aktsiaga kauplemise, sest talle tekitasid muret kauplemise, sest liigutatavate aktsiate hulk ja tehingute arv tekitasid talle muret. USA finantsmeedia andmetel on tõusu taga Redditi-kauplejad. Sarnaselt aasta alguse GameStopi rallile panustasid ka nüüd paljud riskifondid sellele, et AMC aktsiad langevad. Sellest teada saades asusid internetikauplejad ettevõtet üles ostma. Abiks oli vast seegi, et AMC tegi potentsiaalsetele investoritele pakkumise: aktsionärid saavad kinodes tasuta popkornituutu.

Eile ulatus AMC aktsiate kauplemismaht 30 miljardi dollarini, tehinguid tehti 3,5 miljonit – sellise numbrini ei jõudnud ükski teine USA aktsia.

AMC vanad investorid võivad rõõmustada: möödunud aasta lõpus maksis aktsia kõigest napilt 2 dollarit. Alates aasta algusest on aktsia kerkinud 2850%. Lisaks eilsele tõusule kerkis aktsia järelturul veel 8%, mis näitab, et täna õhtul võib tõusule lisa tulla.

«Pidu võib jätkuda nii kaua kuni investorid jätkavad koostööd. Probleem on selles, et mida kõrgemale aktsia kerkib, seda suurem on ahvatlus, võtta kasum välja ja minema kõndida,» ütles Swissquote vanemanalüütik Ipek Ozkardeskaya BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles