Börsinädal algas ärevusega

Liina Laks
, reporter
Copy
Naine Tokyos börsitabloo ees
Naine Tokyos börsitabloo ees Foto: Stanislav Kogiku/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USAs nädala lõpetanud eufooria täna Aasiasse üle ei kandunud ja aktsiaturugude liikumine jäi tagasihoidlikuks: oodatakse uusi majandusandmeid, mis koroonaviiruse mõjude taastumist kinnitada võiks.

Aasia regiooni üldindeks Aasia Dow oli hommikul 0,3 protsenti languses. Hiina Hang Sengi indeks kaotas 0,6 protsenti, kuid teised suuremad börsid olid kergel tõusul. Sel nädalal on Aasias oodata tervet rida majandusnäitajaid, mis annavad investoritele aimu sellest, kui hästi sealsed riigid koroonakriisist taastumisega toime tulevad.

Majandusnäitajaid on oodata ka Euroopast. Eesti tegi hommikul otsa lahti ja värske statistika kohaselt kiirenes maikuus inflatsioon 3,6 protsendi peale.

Laiemalt arutatakse finantsmaailmas USA rahandusministri Janet Yelleni sõnade üle, kes ütles, et kõrgemad intressid poleks sugugi halvad – sellest loetakse välja Yelleni soovi intressimäärasid tõstma hakata. Kõneainet pakub investoritele ka eelmisel nädalal toimunud G7 kohtumine, kus tehti ajalooline otsus, et rahvusvahelised kontsernid peavad hakkama 15-protsendist maksu tasuma.

Hommikul olid USA futuurid kerges languses. Nafta hind taandus pisut rekordtasemelt: Brenti toornafta barrel odavnes hommikul 0,8 protsenti, 71,29 dollari tasemele.

USA aktsiate kohta kirjutab Financial Times, et seal toimub väga oluline trendi pöördumine: nimelt on investorid enda jaoks uuesti dividendiaktsiaid avastama hakanud ning aina enam raha voolab just regulaarset dividendi maksvatesse firmadesse. Selleks, et dividendi maksta, peab ka kasumit ja stabiilsust olema, ning jooks dividendiaktsiatele näitab, et investorite hinnangul hakkab olukord rahulikemate ettevõtete jaoks paranema ja enam dividendikärpeid oodata pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles