Laenuärimees avaldab, milleks kõige rohkem järelmaksu võetakse

Liina Laks
, reporter
Copy
IuteCrediti juht Tarmo Sild
IuteCrediti juht Tarmo Sild Foto: Sander Ilvest / Postimees

«Parnter [Allar] Niinepuu ütleb, et aktsiate äramüümine on nagu neeru äramüümine,» tunnistas IuteCrediti juht Tarmo Sild, aga aktsiakapitali tõstmine tuleb lähiajal kaalumisele, sest kasvamiseks on paremat bilansiseisu vaja.

IuteCrediti suuromanik ja juht Tarmo Sild ütles, et peale koroonaaja hangumist on laenuäri taas käima läinud: «Mai oli väga hea kuu,» rõõmustas Sild – laene anti üle 13 miljoni euro. Ka juuni tõotab tulla samasugune. Tarmo Sild valmistub parasjagu perega puhkama minema, nii et saab hea tundega tööasjad kinni panna.

Ettevõte kavandab sügisel uut võlakirjaemissiooni – raha tahetakse selleks, et saaks rohkem laene välja anda. Praegused 13-protsendilised võlakirjad kauplevad Frankfurdi börsil, investorite seast leiab firma pressiesindaja teatel näiteks Oleg Ossinovski ja Raivo Heina. «Minule teadaolevalt on võlakirjaomanikud väga õnnelikud,sest kui praegu võlakirja müüa, saab selle eest börsil 10% rohkem kui neil alguses ise tuli maksta,» viitas Sild praegusele väärtpaberi liikumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles