Börsile pürgiv DelfinGroup maksab 1,5 miljonit eurot dividende

PM Majandus
Copy
DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.
DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš. Foto: DelfinGroup

Läti finantsettevõtte DelfinGroupi aktsionäride üldkoosolek otsustas kinnitada 2020. aasta majandustulemused ning maksta 1,5 miljonit eurot dividende.

DelfinGroupi dividendipoliitika näeb ette, et lisaks iga-aastasele omanikutulule maksab ettevõte dividendi ka igas kvartalis. Selle suurus on kuni 50 protsenti kvartaalsest kasumist. Nii otsustas DelfinGroupi aktsionäride üldkoosolek maksta eelmise aasta eest 1,1 miljonit eurot ja käesoleva aasta esimese kvartali eest 400 000 eurot dividende. Väljamakse toimub 30. juunil. Finantsettevõtte eelmise aasta maksueelne kasum ulatus 4,6 miljoni euroni ja puhaskasum 3,8 miljoni euroni.

DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš ütles, et ettevõtte majandustulemused jätkavad stabiilselt kasvamist. «Oleme rahul nii pandimajade, kasutatud asjade e-müügi kui ka tarbijalaenude segmendi näitajatega. Ootame piirangute jätkuvat leevendamist ja äride avanemist, sest vaid nii suureneb majandusaktiivsus. Tänu sellele kasvab nõudlus moodsa finantsteenuse järele, olgu selleks tarbijakrediidi pakkumine või kasutatud asjade müük e-poes,» sõnas ta.

Üle Läti tegutseva finantsettevõtte jaoks on teise poolaasta suurimaks ja olulisemaks sündmuseks aktsiate esmane avalik pakkumine ehk IPO Riia börsil. «Oleme kindlad, et meie otsus maksta kvartaalselt dividende teeb meid potentsiaalsete investorite silmis atraktiivseks,» ütles ettevõtte juhatuse esimees.

DelfinGroupi selle aasta kolme esimese kuu käive ulatus 6 miljoni euroni ja puhaskasum 800 000 euroni. Laenuportfell suurenes 32 miljoni euroni. EBITDA tõusis 21 protsenti 2,5 miljoni euroni ja maksueelne kasum 6 protsenti 1,1 miljoni euroni. Ettevõte teatas tänavu märtsis, et plaanib käesoleva aasta teises pooles aktsiate esmast avalikku pakkumist Nasdaq Riia börsil.

2009. aastal asutatud DelfinGroupi on litsentseeritud finantsteenuste firma, mis hetkel esindab kolme kaubamärki – Banknote, VIZIA ja Rīgas pilsētas lombards. Firma annab tööd 277 spetsialistile 92 esinduses, mis paiknevad 38 Läti linnas ja asulas. DelfinGroup on Läti kaubandus-tööstuskoja liige ning saanud kulla-tasemel staatuse oma koostööprogrammis Läti maksuametiga. Grupi põhiteenusteks on kasutatud asjade müük esindustes ja internetis, pandi tagatisel laenud, tarbimislaenud ja seenior-laenud, mis on suunatud eakamatele klientidele. DelfinGroupi võlakirjadega kaubeldakse Baltic First North võlakirjade nimekirjas Nasdaq Riia börsil.

DelfinGroupi 2020. aasta käive oli 23,7 miljonit eurot. Ettevõtte laenuportfell ulatus 34,7 miljoni euroni, EBITDA 9,3 miljoni euroni ja maksueelne kasum 4,6 miljoni euroni. DelfinGroup maksis möödunud aastal 3,2 miljonit eurot makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles