Pro Kapital saab trahvi

Liina Laks
, reporter
Copy
Pro Kapital Grupi tegevjuht Paolo Michelozzi.
Pro Kapital Grupi tegevjuht Paolo Michelozzi. Foto: Pro Kapital Grupp

Kuna börsiettevõte Pro Kapital pole suutnud majandusaasta aruannet õigeaegselt esitada, määras finantsinspektsioon ettevõttele kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuva trahvi.

Pro Kapital teatas börsile, et nüüd on trahvihetk käes: tegelikult tegi finantsinspektsioon juba 3. mail Pro Kapitalile ettekirjutuse selle eest, et nad polnud majandusaasta aruannet õigeks ajaks esitanud ning pani uueks tähtajaks 14. mai. Börsiettevõtete puhul on siin reeglid karmid.

Kuna ettevõte pole auditeeritud majandusaasta aruannet siiani esitanud, siis teatas finantsinspektsioon, et nüüd läheb sunniraha maksmiseks: kõigepealt tuleb tasuda 15 000 eurot ja majandusaasta aruanne ikkagi hiljemalt 11. juuniks ära esitada. Kui aruannet reedeks ei tule, siis tuleb järgmine sunniraha summas 20 000 eurot ja kui siis ka ei saa, siis uus tähtaeg kukub 30. juunil, pärast mida tuleb finantsinspektsioonile tasuda juba 25 000 eurot.

Ettevõte teeb kõik endast sõltuva, et avaldada 2020. majandusaasta auditeeritud aruanne esimesel võimalusel. Ettevõtte soov on olla avatud ja läbipaistev, kirjutas Pro Kapital ning viitas, et hoolimata sellest, et aastaaruanne on auditeerimata, avaldas firma 2021. aasta esimese kvartali vahearuande tähtaegselt.

Pro Kapital on olnud pikalt võitluses T1 kaubanduskeskuse pärast. Nende tütarfirma Tallinna Moekombinaat, kes keskust haldab, tüürib pankroti poole. Kui vastav kohtuotsus aprilli lõpus tuli, asus aktsia kerkima: investorid vaatasid, et kõige hullem stsenaarium on juba toimunud ja nüüd saab ainult paremaks minna. Viimase kuuga on aktsia tõusnud 15 protsenti ja kaupleb 1,11 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles