Meemikauplejad leidsid uue lemmiku

Liina Laks
, reporter
Copy
Wallstreetbetsi logo
Wallstreetbetsi logo Foto: Andre M. Chang/Scanpix

GameStopi ja AMC kõrval on kauplejad leidnud uue meemiaktsia, mille väärtus nüüd öösel loetud tundidega peaaegu kahekordistati.

Jutt käib USA ravikindlustuspakkujast Clover Health Investmentsist. Suure tõenäosusega pole enamik investeerimishuvilisi sellest ettevõttest suurt midagi kuulnud, kuid just selle aktsia võtsid nn meemikauplejad eile USA börsil sihikule ja lennutasid seda vahpeal enam kui 100%, päeva lõpuks jäi aktsia 85% plussi ja 22,5 dollari tasemele. Täna on aktsia eelturul tervelt 16% plussis, mis näitab, et sõit võib veel jätkuda.

Redditi WallStreetBetsi foorumi kasutajad on tänavu teinud kauplemisajalugu ning astunud vastu aktsiaid lühikeseks müüvatele suurtegijatele sellega, et on lihtsalt neid aktsiaid kokku ostud, hinna üles ajanud ja suurtegijatele sellega hulga kahju tekitanud. Ja ise sealjuures tihti ka kasu saanud. Sisuliselt ei tee Redditi-kauplejad midagi muud kui suured fondid, ainult et neil on üksikult võttes vähe raha ja neid on palju, fondide puhul on vastupidi.

Börsitähise CLOV all kauplev väärtpaberid käisid eilsel kauplemissessioonil käest-käte 14 miljardi dollari eest. Samal ajal on ettevõtte turuväärtus ise 9 miljardit dollarit, teatab Reuters.

Cloveri näol oli tegu ühe enim lühikeseksmüüdud aktsiaga alates veebruarist, kui see sattus lühikeseksmüüja Hindenburgi huviorbiiti.

Samal ajal on Redditi kauplejad sattunud "võimaliku turumanipulatsiooni" tõttu USA võimude huviorbiiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles