Nordecon ehitab ligi kuue miljoni euro eest Vanasadamas uued liiklus- ja tehnolahendused

BNS
Copy
Tallinna Vanasadam. Tallink
Tallinna Vanasadam. Tallink Foto: Mihkel Maripuu

Nordecon AS ja AS Tallinna Sadam sõlmisid lepingu Vanasadama D-terminaliga piirneva välisruumi projekteerimis- ja ehitustöödeks; lepingu maksumus on 5,9 miljonit eurot ilma käibemaksuta ning ehitustööd valmivad 2022. aasta juulis.

Koos ümbritseva alaga on tööde raames ümberkujundatava ala suurus ligikaudu 5,2 hektarit, mis hõlmab endas D-terminali esist, Lootsi kvartali esist ning Reidi teed promenaadiga ühendavaid alasid, teatas Nordecon börsile.

Hankelepingu raames valmib D-terminaliga piirneva avaliku linnaruumi uus liikluskorralduse lahendus ja tehnovõrgud, uus haljastus, uued jalakäijate liikumisteed, katusealused busside ja taksode ootajatele, parkla reisijaid teenindavatele taksodele, lühiajaline parkla sõiduautodele ning uus valgustuslahendus koos välisruumi kujunduselementidega.

Alale peaksid seeläbi tekkima mitmed kogunemiskohad, samuti rajatakse istumisalaga trepistik. Ajaloolise Vanasadama osana markeeritakse Tõrvaköögi asukoht veesilmana, vanade ladude ja kanalite asukohtadesse rajatakse Kochi ja Girardi väljakud. Töödega alustatakse juunis.

Tallinna Sadama infrastruktuuri divisjoni juht Peeter Nõgu ütles pressiteates, et Tallinna Sadama eesmärk on muuta D-terminaliga piirnevad alad kaasaegseks rohke avaliku ruumi ning haljastusega linnaruumiks.

D-terminaliga piirneva ala välisruumi projekt on ühtlasi Tallinna Sadama jaoks üks esimesi taristu projekte, mille projekteerimisel ja ehitamisel nõuab sadam enda poolt välja töötatud infrastruktuuri BIM ehk building information modelling nõuete järgmist. InfraBIM nõuete väljatöötamisel on lähtutud vajadusest kasutada rajatava ala digitaalset kaksikut ka ehitusjärgses halduses.

Ehitustöid kaasrahastatakse Euroopa Ühendamise Rahastu (CEF) meetme kaudu projekti Twin-Port 4 raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles