Tallinna Sadam maksab täna ligi 18 000 aktsionärile dividende

PM Majandus
Copy
Tallinna Sadam
Tallinna Sadam Foto: Kaupo Kalda/Tallink

Tallinna Sadam maksab täna ligi 18 000 aktsionärile kokku 20,3 miljonit eurot dividende. Ühe aktsia kohta makstakse dividendi 7,7 senti.

Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamaid, mandri ja Eesti suursaarte vahelisi reisiparvlaevaliine ning jäämurdjat Botnica opereeriv Tallinna Sadam maksab täna oma eelmise aasta 28,5 miljoni eurosest kasumist välja kokku 20,3 miljonit eurot ehk 0,077 eurot aktsia kohta. Kokku saavad dividendi 17 856 aktsionäri, keda on võrreldes börsil noteerimisega 3 aastat tagasi ligi 30 protsenti rohkem.

Tallinna Sadama finantsjuhi Marko Raidi sõnul on börsiettevõtte eesmärk pakkuda oma aktsionäridele stabiilset dividenditulu ning vaatamata eelmise aasta keerulistele oludele peamiselt reisisadamate äris on suudetud aktsionäride kinnitatud dividendipoliitikat täita. «Investorite arvu 30-protsendiline suurenemine ja erainvestorite osaluse märkimisväärne kasv 7 protsendilt 13 protsendile võrreldes 3 aasta taguse noteerimise ajaga näitab, et suures osas on meie aktsionärideks erainvestorid ja oleme sellega jätkuvalt tõeline rahvaaktsia,» lisas Raid.

Tallinna Sadama suurimaks aktsionäriks on 2/3 kõikidest aktsiatest omav Eesti riik, kellele ettevõte tasub dividende 13,6 miljonit eurot, millele lisandub dividendide tulumaks 3,3 miljonit eurot. Suurim juriidilisest isikust erainvestorile tehtav dividendimakse on 53 474 eurot ning eraisikust investorile tehtav dividendimakse 23 100 eurot. Tallinna Sadama institutsionaalsete aktsionäride seas on suurenenud Balti fondide osalus ning vähenenud välismaiste oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles