Adidas investeerib miljoneid Soome idufirmasse, kes valmistab toidujäätmetest riideid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Spinnova valmistatud lõng.
Spinnova valmistatud lõng. Foto: Spinnova

Adidas on lubanud märkida 3 miljoni euro ulatuses aktsiaid kavandatava emissiooni raames.

Soome kiutehnoloogia ettevõte Spinnova on kindlustanud spordirõivaste brändi Adidase oma ankurinvestoriks kavandatava börsiemissiooni raames, vahendab Helsingin Sanomat.

Spinnova, mis noteeritakse Nasdaqi First Northi börsil, on välja töötanud tehnoloogia tekstiilkiudude tootmiseks puidust või jäätmetest, näiteks naha-, tekstiili- või toidujäätmetest.

Adidas on lubanud kavandatud emissioonis märkida 3 miljoni euro ulatuses aktsiaid. Spinnova on ka sõlminud tootearenduspartnerluse Adidasega, mis on ettevõtte sõnul väga oluliseks teguriks nende kaubanduslikku kasvu silmas pidades.

Spinnova tegevjuht Janne Poranen ütles, et ettevõte sobib hästi Adidase jätkusuutlikkuse strateegiaga.

«Meie tehnoloogia võimaldab toota tekstiilkiudu suurtes kogustes olemasolevatest taastuvatest toorainetest, näiteks puidu- või põllumajandusjäätmetest, ning meie materjal on täielikult taaskasutatav ja kiiresti lagunev,» ütles Poranen Spinnova pressiteates.

Spinnova on ehitamas koos tselluloositootjaga Suzano oma esimest kaubanduslikku tehast Jyväskyläs. Samuti ehitab ettevõte koos KT Tradinguga, mis on kingatootja Ecco sõsarettevõte, katsetehast nahajäätmete baasil kiu tootmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles