Elmo Rendi müügikäive kasvas mais poole võrra

BNS
Copy
Elmo Rent elektriautode laadimispunkt Mustamäel.
Elmo Rent elektriautode laadimispunkt Mustamäel. Foto: AFP / Scanpix

Elmo Rent AS-i müügikäive kasvas maikuus aastavõrdluses 51 protsendi võrra 40 050 euroni; sellest sõidukijagamise tulu kasv oli 64 protsenti.

Juhtkonna hinnangul on madalhooajal saavutatud kasv protsendina hea tulem, kuid kõrgemat müügitulu ja kaasnenud kasvu pidurdas saabunud uute sõidukite tarneviivitused ning nende infotehnoloogia seadistamisega seotud kitsaskohad, teatas ettevõte börsile. Viidatud takistused on juuni algusega likvideeritud ja sõidukeid on järjest toodud klientidele jagamisse.

Juuni alguses teatas ettevõte, et viib aktsiad börsile. Eelmisel nädalal alanud märkimisperiood kestab 14. juunini. Kokku pakutakse 120 000 aktsiat, kuid kui hästi läheb, suurendatakse aktsiate arvu 80 000 aktsia võrra. Ühe aktsia hinnaks on 5 eurot, sellest 10 senti on nimiväärtus, ülejäänu on ülekurss. Kokku loodab firma investoritelt koguda 600 000 kuni miljon eurot. Firma teatas, et raha läheb sõidukite jagamise ja sellega kaasneva tehnoloogia arendamiseks. Peale märkimisperioodi lõppu noteeritakse aktsiad First Northi alternatiivbörsil.

Käesolevaks aastaks prognoositakse ligi miljoni euro suurust müügitulu, kasumisse plaanitakse jõuda 2023. aastal. Samuti jätkatakse aktiivselt teenuse ja tehnoloogia arendusega. Ettevõtte eesmärgiks on suurendada autopark vähemalt 150 autoni, tuua teenusesse elektrilised mootorrattad ja rollerid, viia lõpuni kaugjuhitava auto tehnoloogia arendus ning teha otsused konkreetsetele välisturgudele sisenemise osas.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles