Coop Panga kasum kasvas aasta esimese viie kuuga 117 protsenti

BNS
Copy
Coop Pank
Coop Pank Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pank teenis mais miljon eurot puhaskasumit, aasta viie esimese kuuga on pank teeninud 117 protsenti rohkem kasumit kui samal perioodil eelmisel aastal.

Panga klientide arv kasvas mais 2300 võrra ja oli kuu lõpuks 98 200. Aastaga on kliendibaas kasvanud 35 protsenti, teatas Coop Pank börsile. Panga klientide hoiuste maht kahanes mais 10 miljoni euro võrra ulatudes mai lõpu seisuga 880 miljoni euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 18 miljonit ja eraklientide hoiused 6 miljonit.

Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste ja muu finantseeringu maht kahanes 34 miljonit eurot. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 52 protsenti. Panga laenuportfell kasvas mais 27 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 736 miljoni euroni. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 37 protsenti.

Võrreldes möödunud aasta viie esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 24 protsenti ja tegevuskulud 19 protsenti.

«Kui aasta esimestel kuudel jäi meie laenuportfelli kasv 10 miljoni euro piiridesse ja aprillis oli see 14 miljonit, siis mais tegime korraliku hüppe ja kasvatasime laenuportfelli koguni 27 miljoni euro võrra,» ütles Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.

«Näeme, et turg on taas aktiveerunud ja meie pakkumine vastab klientide vajadustele, tänu millele kasvatasime laenumahte kõigis äriliinides,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles