Pro Kapital ootab aktsionäre üüratut kahjumit kinnitama

Liina Laks
, reporter
Copy
T1 kaubanduskeskus Tallinnas
T1 kaubanduskeskus Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Pärast seda, kui finantsinspektsioon Pro Kapitali auditeeritud majandusaasta aruande mitteesitamise pärast võimsa trahvirahaga ähvardas, pani ettevõte nädalavahetusel aruande üles. Sealt paistab välja vaat et Eesti börsiajaloo üks võimsamaid kahjumeid.

Pro Kapital teatas börsile, et on auditeeritud majandusaruande valmis saanud. Hea uudis investoritele on see, et auditeerimisega vähenes Pro Kapitali aktsionäridele kuuluv kahjum pisut: kui aasta alguses teatas Pro Kapital, et mullu tuli sisse võtta enam kui 57 miljoni euro suurune kahjum, siis nüüd kahanes kahjum 55,7 miljoni euroni. Samas koondkahjum suurenes 59 miljoni euroni.

Halb uudis on see, et vahepeal korrigeeriti ka 2019. aasta majandusaasta aruannet ja seal suurenes kahjum 2 miljoni euro võrra, 29 miljonini. Pro Kapital ootab aktsionäre 7. juulil üldkoosolekule kahjumit katma.

Siiski on Postimehe arvutuste järgi tegu Eesti ettevõtlusajaloo suuruselt üheksanda kahjumiga.

Pro Kapitalile tõi kahjumi suuresti T1 emafirma Tallinna Moekombinaadi pankrot.

Pro Kapital jäi auditeeritud majandusaasta aruandega hilja peale, nii et finantsinspektsioon tegi ettevõttele trahvi ja ähvardas terve trahvide seeriaga, kui ettevõte poleks aruannet juunikuu jooksul üles saanud.

Hoolimata hädadest ja võimsast kahjumist, on Pro Kapitali aktsia tänavu 57 protsenti tõusnud – pärast seda, kui kohus otsustas Tallinna Moekombinaadi pankroti, arvestasid investorid enda jaoks, et ju on kõige hullem ettevõtte jaoks möödas ja nüüd võiks elu helgemaks muutuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles