LVMi analüüs paljastab, milline kinnisvara on üüriinvestorile parim

BNS
Copy
LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing
LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

LVM Kinnisvara koostatud analüüsi kohaselt tasub omal käel üüriinvesteerijale end Tallinna kinnisvaraturul kõige kiiremini ära kolmetoaline korter Haaberstis.

Kasutatud, kuni 100 000 eurot maksvate korterite üüri- ja müügihindu kõrvutades selgub, et Haabersti kolmetoaline korter tasub end ära 13 aasta ja 11 kuuga. «Vähem kui 15 aastaga tasuvad end ära veel Põhja-Tallinna ja kesklinna kolmetoalised,» ütles LVM Kinnisvara juhataja Ingmar Saksing pressiteates.

Ta lisas, et üüriäris tegutseva üksiküritaja jaoks on oluline ka kolmetoaliste tavaliselt pikem ja stabiilsem üürisuhe, sest neid otsivad tavaliselt pereinimesed. Parema tasuvusajaga üürikorterite hulka kuuluvad LVMi analüüsi kohaselt veel ka Nõmme ja Pirita ühetoalised ning Nõmme kolmetoalised.

Eeldus, et kahetoaline on kõige nõutum kraam, vastab Saksingu sõnul siiski tõele nii üürnike kui ostjate seas. «Kuid see ajab ostuhinna kõrgeks ja tulususe madalamaks. Nii-öelda kindla peale minek, kesklinna kahetoaline, tasub end ära keskmiselt 20 aastaga,» nentis ta.

Teise pensionisamba raha turuletulek on Saksingu kinnitusel lisanud üksjagu uusi, omal käel üüriinvestorina kätt proovivaid inimesi. «Ootustele ja ohtudele tuleb väga realistlikult otsa vaadata. Ühe-kahe korteriga askeldades on riskid väga suured, üks halb üürnik või õnnetusjuhtum võib investeeringu miinusesse viia,» sõnas ta.

LVM Kinnisvara analüüsis 1700 Tallinna korteri müügi- ja üüripakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles