ELMO Rendi aktsiad märgiti kolmekordselt üle

Liina Laks
, reporter
Copy
Foto: ELMO Rent

Investorid tahtsid kolm korda rohkem ELMO Rendi aktsiaid kui ettevõttel pakkuda oli.

ELMO Rent tegi teatavaks eile lõppenud märkimise tulemused.

Kokku tahtis ELMO Rendi aktsiaid 1313 investorit, kes märkisid aktsiaid kokku 384 610 tükki ehk 1,9 miljoni euro eest. Seda on 3,2 korda rohkem kui ettevõttel pakkuda oli: ELMO teatas, et nemad annavad ära 120 000 aktsiat ja kui huvi on suur, antakse veel 80 000 aktsiat. Ehk ka lisajaotusega ei saa kõik investorid päris soovitud kogust kokku.

Ettevõtte juhtkond on loomulikult rahul. «Meie esimese aktsiaemissiooni tulemus näitab investorite suurt usaldust ELMO Rendi tegevuse vastu ja meil on selle üle ääretult hea meel,» ütles firma asutaja ja nõukogu liige Enn Laansoo Jr. börsile. «Ühtlasi tõendab aktsiate nii suures mahus ülemärkimine, et keskkonnasäästlik mõtteviis ja rohetehnoloogia lahendused on investorite jaoks järjest atraktiivsem, mis kasvatab meie kindlust veelgi ja on senise töö parimaks tunnustuseks.»

Pakkumisest saadud miljonit eurot plaanitakse kasutada kaugjuhitavate auto tehnoloogia lõpuni arendamiseks, uute elektrisõidukite omandamiseks ning ettevalmistuste tegemiseks välisturgudele minekuks.

«Plaanime juba lähinädalatel tulla välja uudistega meie järgmiste sammude osas, mis investoreid kindlasti rõõmustavad,» lisas Laansoo Jr.

Kuna aktsiaid oli vähem kui aktsiasoovi, jaotatakse väärtpaberid järgmiselt:

(a) igale märkimiskorralduse esitanud investorile 1 aktsia – selliselt jaotatakse investoritele kokku 9 aktsiat;

(b) igale märkimiskorralduse esitanud ELMO Rendi kliendile 100% tema poolt märgitud aktsiatest – selliselt jaotatakse investoritele kokku 137 360 euro ulatuses 27 472 aktsiat, mis moodustab esmasest avalikust pakkumist 13,7% aktsiatest;

(c) ülejäänud investorite vahel, kes märkisid rohkem kui 1 aktsia, jaotada lisaks neile vastavalt alapunktis (a) märgitud viisil jaotatud aktsiate arvule vastavalt tema märkimiskorralduse proportsioonile kogu märkimiste mahust – selliselt jaotatakse investoritele kokku 172 519 aktsiat.

Aktsiad kantakse investorite kontole 17. juunil või sellele lähedasel päeval ja kauplemisele tulevad aktsiad eelduste kohaselt 1. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles