Efteni tütarettevõtja ostis 10 miljoniga kaks tööstushoonet Leedus

BNS
Copy
Efteni omandatud tööstushooned Leedus.
Efteni omandatud tööstushooned Leedus. Foto: Erakogu.

Eften Real Estate Fund III AS asutas tütarettevõtja Eften Ramygalos UAB, mis omandas Leedus Panevezyses kaks tööstushoonet. Tehingu maksumus kokku ilma käibemaksuta oli 10 miljonit eurot.

Tehingu summast 4 miljonit eurot moodustab omafinantseering ning 6 miljonit eurot Šiaulių pangast võetud laen. Hooneid jäävad üürilepingute alusel kasutama elektrisüsteemide tootja AQ Wiring ja UAB Adax, teatas Eften börsile.

Eften Ramygalos UAB sõlmis ostu-müügilepingu UAB-ga Adax ja UAB-ga BSP Industrial Property kolme kinnistu omandamiseks Panevežyses aadressidel Matininkų 9B, Ramygalos 190E ja Ramygalos 194E, millel tööstushooned asuvad. Tehing viidi lõpule 15. juunil.

Kinnisvarainvesteeringu võimendamata neto sisenemistootlus on fondi teatel kokku 8 protsenti aastas. Tehingu maht moodustab 6,9 protsenti fondi tänasest kinnisvarainvesteeringute mahust.

Kinnistud asuvad Via Baltica kõrval, Panevėžyse linna piirides, mis tagab juurdepääsu nii töötajatele kui ka kaubavedudele. Aastatel 2007–2008 rajatud hoonete üüritav brutopind on üle 20 000 ruutmeetri ning need on sobilikud enamuse kerge- ja koostetööstuse harude jaoks. Vastavalt Panevėžyse üldplaneeringule on kinnistu ümbrusse kavandatud tööstus- ja laohoonete piirkond.

Tehingu järgselt tegutseb hoonetes kaks üürniku: elektrisüsteemide tootja AQ Wiring ja UAB Adax mis toodab elektrilisi kütteseadmeid kodu- ja äriklientidele. Adax UAB hakkas tootmist Panevėžysesse üle tooma 2002. aastal ning on sellest ajast arendanud ja omanud ühte hoonet. Alates 2022. aasta suvest saab Adax UAB-st mõlema hoone üürnik ning üürilepingu periood on omandamise hetkest 16 aastat.

Eften Ramygalos UAB asutaja ja 100-protsendiline osanik on Eften Real Estate Fund III AS. Tütarettevõtte osakapital on 3500 eurot ja tütarettevõtte asutamise eesmärk oli eelnimetatud kinnistute omandamine ning omandamise järgselt kinnistute majandamine.

Tütarettevõtte asutamine ei ole käsitletav olulise osaluse omandamisena NasdaqTallinna börsi reglemendi tähenduses. Fondi nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud. Eften Ramygalos UAB tegevjuht on Eften Capital Lithuania UAB juht Laurynas Žilys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles