Asi kindel: Wise annab Londoni börsil avalduse sisse

Liina Laks
, reporter
Copy
Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus
Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse Wise läheb Londoni börsile. Nüüd selgus, kuidas ja millal nad seda teevad.

Wise teatas täna, et börsilemineku otsus on tehtud ja Londoni börsile antakse avaldus sisse.

Kui aktsia börsil kauplema hakkab, saavad Taavet Hinrikusest ja Kristo Käärmannist eeldatavasti Eesti esimesed miljardärid.

Reutersi andmetel plaanib Wise minna Londoni börsile otsenoteeringuga. Ehk: aktsiad paisatakse otse börsile ja hind selgub kauplemise käigus. Wise investoritelt IPO käigus eraldi raha ei kaasa. Reutersi andmetel on see kõige esimene tehnoloogiaettevõtte otsenoteerimine Londoni börsiajaloos.

Noteerimine määratakse kindlaks 5. juulil ning kauplemisele tuleb ca 25% Wise´ i aktsiatest, selgitas üks allikas Reutersile.

Lisaks teatas Wise, et neil on plaanis tekitada kahte sorti aktsiaid, A- ja B- klassi omad. B- klassi omadel saab olema 9 häält aktsia kohta, neid ei saa müüa ning hääleõigus kaob automaatselt 5 aasta pärast. Praegused aktsionärid saavad poole oma aktsiapakist kohe B-aktsiate vastu vahetada ja siis suurema häälejõuga ettevõttes edasi tegutseda kui uued tulijad.

Millal täpselt väärtpaber kauplemisele tuleb, pole siiski veel päris kindel.

Wise teatas täna ka oma eelmise aasta majandustulemused: Londoni peakorteriga firma käive oli 421 miljonit naela, kasum enne maksude mahaarvamist 41 miljonit naela. Firma on alates 2017. aastast kasumis olnud.

Kuigi Wise ei teatanud, millist turuväärtust ta noteeringuga sihib, teatas SkyNews hiljuti, et tema viimaste andmete järgi on ettevõtte turuväärtus ligemale 13 miljardit dollarit.

Wise on noteerimisnõustajateks palganud tõelised raskekaallased: Goldman Sachsi, Morgan Stanley, Citigroupi ja Barclay panga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles