Eesti investorid Wise’i börsiletulekust: tahan hinna enne ära näha!

Liina Laks
, reporter
Copy
Investor Kristi Saare usub Wise'i kui ettevõttesse, aga ostuotsuse teeb ta alles siis, kui näeb, et aktsiat pakutakse hea hinnaga.
Investor Kristi Saare usub Wise'i kui ettevõttesse, aga ostuotsuse teeb ta alles siis, kui näeb, et aktsiat pakutakse hea hinnaga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Wise teatas, et annab Londoni börsil avalduse sisse ja senised investorid viivad 25% ettevõttest otse turule kauplema. Seda sammu jälgivad kullipilguga ka Eesti investorid.

Täna teatas Wise, et annab noteerimisavalduse Londoni börsil sisse. Sealjuures ei plaani firma IPO käigus raha juurde küsida nagu enamike noteerimiste puhul tavaks vaid omanikud viivad oma aktsiad otse börsile. See tähendab kahte asja: esiteks, hind kujuneb börsil. Teiseks: Eesti investorid saavad sisuliselt esimesest päevast peale Londoni börsilt teiste maailma investoritega samadel tingimustel aktsiaid osta.

Kõige tähtsamat Wise ei öelnud: mis hinnaga need aktsiad laias laastus müüki pannakse. Sellepärast jäävad ka paljud Eesti investorid praegu äraootavale seisukohale. Postimehega rääkinutest ütles vaid LHV suurinvestor Raivo Hein selge sõnaga jah küsimuse peale, kas ta plaanib Wise'i aktsiaid Londoni börsilt soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles