Reisipiirangute leevenemine kergitab lennufirmade aktsiaid

Erkki Erilaid
Copy
Finnairi Airbus A350-941
Finnairi Airbus A350-941 Foto: Caro / Schuelke

Kui Euroopa väärtpaberiturud liiguvad täna intressitõusu hirmus punases, siis lennu- ja reisifirmade aktsiad teevad piirangute leevenemise lootuses vastukaaluks tublit tõusu.

Uudis eilselt USA Fedi kohtumiselt, kus arutati võimalust, et 2023. aasta lõpuks tuleb riigis vähemalt kaks korda baasintressimäära tõsta, viis väärtpaberiturud Euroopas miinusesse. Ka USA futuurid ennustavad, et New Yorgi börs alustab tänast kauplemispäeva langusega.

Turutrendile vastassuunas liiguvad aga reisi- ja lennufirmade aktsiad, sest Suurbritannia plaanib viimaks asuda reisipiiranguid  leevendama. Nimelt kaalutakse saareriigis võimalust lubada vaktsineeritud inimesed taas ilma tüütute koroonatestide ja liigse bürokraatiata reisima.

Lennufirmade Wizz Airi, British Airwaysi omanikfirma IAG, EasyJeti ja Ryanairi aktsiad kerkisid täna hommikul ligi neli protsenti. Suured reisifirmad nagu TUI ja Jet2 kallinesid samuti ligikaudu neli protsenti.

Hotelliketi Premier Inn'i omanikfirma Whitbreadi aktsiahind kerkis 3,7 protsenti pärast seda, kui ettevõte teatas, et hotellide broneeringud turismipiirkondades on suvise reisihooaja eel hüppeliselt kasvanud. Ligi 5 protsenti kallines ka Briti rongifirma Trainline, kui tuli teade, et kontserni piletimüük on kasvanud kriisiaja kõrgeimale tasemele.

Soome Finnairi aktsia on ligi kaks protsenti kallinenud. Sel nädalal teatas ettevõte, et hakkab aasta lõpus lendama umbes 70 sihtkohta. Oktoobri lõpus algaval talvehooajal lendab Finnair muuhulgas iga päev New Yorki ning kolm korda nädalas Miamisse ja Los Angelesse. Tai sihtkohtade hulka hakkavad taas kuuluma Bangkok, Phuket ja Krabi. Läbi talve on saadaval ka lennud näiteks Alicantesse, Malagasse ja Nizzasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles