Baltikumi kinnisvarahai toob võlakirjad Tallinna börsile

Liina Laks
, reporter
Copy
Summus Capitalile kuulub ka Veerenni Confido Tervisekeskus. Pildil Confido juhatuse liige Kadi Lambot.
Summus Capitalile kuulub ka Veerenni Confido Tervisekeskus. Pildil Confido juhatuse liige Kadi Lambot. Foto: Madis Veltman

Boris Skortsovile kuuluv Summus Capital teatas, et on 10 miljoni euro suuruse võlakirjaemissiooni lõpule viinud ja plaanib need First Northi alternatiivbörsile viia.

Vene-Iisrali juurtega Boris Skvortsovi ettevõte Summus Capital OÜ tahab tuua First Northile 10 miljoni euro väärtuses võlakirju. 18. juunil emiteeris Summus Capital tagatiseta võlakirju summas 10 miljonit eurot tähtajaga 3 aastat ja fikseeritud kupongimääraga 6,75 protsenti. Võlakirjad emiteeriti nende nimiväärtusega võrdse hinnaga, teatas ettevõte.

Võlakirjaemissioonist saadud tulu kasutatakse Baltikumis uute kinnisvarainvesteeringute soetamise finantseerimiseks.

Võlakirjaemissioon märgiti üle, kogunõudlus ulatus 11 miljoni euroni. Emissioonil osales üle 40 investori kõigist kolmest Balti riigist, sealhulgas nii institutsionaalsed investorid nagu Balti võlakirjafondid, mitmed pangad ja investeerimisfirmad, kui ka erainvestorid.

Summus Capital OÜ on 2015. registreeritud kinnisvarainvesteeringute valdusgrupp, mille investeeringud on Baltikumis. Ettevõte kogus Eestis tuntust teiste seas Veerenni Confido Tervisemaja hoone ostuga. Summuse 2020. majandusaastaaruande järgi on firmal omakorda 10 tütarfirmat kolmes Balti riigis. Kinnisvaraportfelli rahaline maht oli eelmise aasta lõpu seisuga 311 miljonit eurot, sealjuures soetati mullu kinnisvara juurde enam kui 52 miljoni euro eest. Firma teenis enam kui 17 miljonit eurot müügitulu. Puhaskasum oli 22,6 miljonit eurot, aga seal tuli suurem lisa tütarettevõttelt. Kokku on firmas jaotamata kasumit tervelt 35,7 miljonit eurot.

Summus Capitali peakontor asub Eestis, kus grupile kuulub Veerenni 1 ja Veerenni 2 meditsiinikeskused, de la Gardie ja Auriga kaubanduskeskused, ärikompleks Punane 56 ning laokinnistute portfell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles