Hiina karm käsi lükkas krüptoturu langusesse

Liina Laks
, reporter
Copy
Viimaste nädalate raputused on bitcoinilt pühkinud peaaegu kogu tänavuse tootluse
Viimaste nädalate raputused on bitcoinilt pühkinud peaaegu kogu tänavuse tootluse Foto: EDGAR SU/Scanpix

Peale seda kui Hiina teatas, et hakkab krüptorahasid karmima käega reguleerima, kukkus bitcoin mitme nädala madalaimale tasemele. Viimase nädalaga on bitcoini hind langenud peaaegu 20%.

Täna teatas Hiina, et nüüd läheb krüptofännide elu karmimaks. Nimelt nõuab suurriik Alipay-sarnastelt makseplatvormidelt ning pankadelt, et nood oma teenuseid ettevõtmistele ei pakuks, mis on seotud krüptovaluutade kauplemisega.

Sellepeale langes maailma suurima krüptovaluuta bitcoini hind korraks 11% ning langusesse sööstis kogu krüptoturg. Ethereum kaotas 15%.

Mõne tunni pärast olukord veidi taastus: bitcoin oli 10% languses ja kauples Coindeskil taas 32 000 dollari tasemel, ethereumi langus taandus 7% peal ning virtuaalraha jäi kauplema veidi allpool 2000 dollari taset.

Langus viis krüptoturu sisuliselt kahe nädala madalaimale tasemele. Krüptohuvilised on peale kevadist rallit raudseid närve näitama pidanud, sest viimastel nädalatel on turg pigem languses. Ainuüksi viimane nädal on bitcoinilt pühkinud 18% tema väärtusest.Viimased nädalad ongi bitcoinilt pühkinud peaaegu kogu tema tänavuse tõusu, sest aastat alustas bitcoin veidi allpool 30 000 dollari taset ning jõudis vahepeal 60 000 dollari juures ära käia.

Hiina ongi võtnud nüüd krüptoturu karmimalt sihikule: näiteks kehetestas riik karmimad reeglid krüptoraha kaevandamisele. Bloombergi andmetel on vähemalt üks Hiina krüptorahakaevandaja teatanud, et plaanib aasta lõpuks oma tegevuse suuriigis selle tõttu ka kinni panna.

„Kui – ja seda ma ootan – globaalne osta-kõike meeleolu turgudelt sel nädalal kaob, siis saab ka bitcoin neid jahedaid tuuli tundma,” ütles Oanda Asia Pacificu turuanalüütik Jeffrey Halley Bloombergile. Turgude eufooriline tõus sai järsu lõpu möödunud nädalal, kui USA Fed teatas, et varsti on jälle aeg intressimäärasid tõstma asuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles