GameStop kaasas aktsiate müügiga üle miljardi dollari

Copy
GameStop.
GameStop. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

USA videomängumüüja GameStop kaasas aktsiate müügiga 1,13 miljardit dollarit, lõigates seeläbi tulu uutest veebiinvestorite hordidest.

Videomängumüüja on käputäie firmade seas, mis on saanud tänavu tuntuks niinimetatud meemiaktsiatena. Fenomeni käigus on raskustes firmade aktsiaid ostvad väikeinvestorid läinud vastamisi suurte institutsiooniliste investoritega, kes nende firmade aktsiaid lühikeseks müüvad.

Texase osariigis baseeruva GameStopi aktsia on tänavu tõusnud üle tuhande protsendi. Teise meemiaktsia AMC Entertainmenti oma aga koguni 2300 protsenti.

Enne kui firmad sattusid suhtlusvõrgustiku Reddit jaeinvestorite huviorbiiti, olid need raskustes. GameStopi räsis mängutööstuse üleminek veebipoodidele, aga ka koroonaviiruse pandeemia.

Firma on aga aktsiahinna tõusu ära kasutanud, et saada endale hädavajalik rahasüst. Teisipäeval müüs firma viis miljonit aktsiat.

Aprillis paiskas firma turule 3,5 miljonit aktsiat ja kaasas seeläbi 551 miljonit dollarit.

Kui aasta algul oli GameStopi aktsia väärt umbes 20 dollarit, siis teisipäeval oli selle hind 220 dollarit, tõustes turu avanemise eel üheksa protsenti.

Firma on teatanud, et lisaks kapitali kaasamisele püütakse ka järgi jõuda mängutööstuse uutele trendidele, mis firma tulevikku ohustavad, nimelt liikuda jõulisemalt digimüügi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles