Nike aktsia püstitas rekordi tänu võimsatele müüginumbritele

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Nike pood Pekingis.
Nike pood Pekingis. Foto: FLORENCE LO

Nike aktsia kerkis reedel rohkem kui 15%, saavutades oma uue rekordtaseme. Spordirõivaste hiiglane ennustas üle 50 miljardi dollari suurust aastast müügitulu, tuginedes USA ostjate suurenenud nõudlusele tossude ja spordiriietuse järele.

Ettevõtte neljanda kvartali tulud peaaegu kahekordistusid, ületades esmakordselt 12 miljardit dollarit ja varjutades oodatust nõrgemad tulemused kiiresti kasvaval Hiina turul, vahendab Reuters.

«Nike brändi ülemaailmne võimas kasv tasakaalustab Hiina survet ja tarneahela kitsaskohti,» ütles Telsey Advisory analüütik Cristina Fernandez.

Kiire vaktsineerimine ning piirangute leevendamine Euroopas ja Ameerika Ühendriikides on julgustanud inimesi tegema oste, mis vallandas nõudluse kallimate esemete, sealhulgas tossude järele.

Need tegurid aitasid Nike'il enam kui korvata nõrgad Hiina müüginumbrid, mida mõjutasid üleskutsed boikoteerida ülemaailmseid kaubamärke nende Xinjiangi sunnitööjõuga seotud kommentaaride tõttu.

Analüütikud on siiski optimistlikud nõudluse kiire taastumise suhtes Hiinas, kuna ettevõtte juhid on täheldanud, et juuni müügitrendid Hiinas on juba jõudnud 2020. aasta tasemele.

«Me oleme kindlad selle suhtes, mida me näeme Hiinas, Oleme Hiinas olnud üle 40 aasta ja täna oleme seal suurim spordibränd,» ütles Nike'i tegevjuht John Donahoe neljapäeval. «Me oleme Hiina kaubamärk, Hiina jaoks.»

Vähemalt 13 börsimaaklerit tõstsid oma hinnasihte, kusjuures Stifeli $213 suurune sihtmärk oli Wall Streeti kõrgeim. Keskmine hinnasiht on 175 dollarit.

Nike'i aktsia kauples 152,10 dollaril, olles varem saavutanud 154,18 dollari suuruse rekordtaseme.

Hüpe aitas ka S&P 500 indeksil tõusta rekordtasemele, ning samuti tõstis see Saksa konkurentide Adidas ja Puma aktsiaid vastavalt 6% ja 2%.

«Meid julgustab suurenenud kindlus taastumise kiiruses ja tugevuses. Halvim on nüüd (Nike jaoks) seljataga,» ütles Barclaysi analüütik Adrienne Yih.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles