Bigbank annab Trebor Agrole 18 miljonit eurot investeerimislaenu

BNS
Copy
Bigbank
Bigbank Foto: Liis Treimann

Bigbank annab Agrone ettevõtete grupiga seonduvale Trebor Agrole 18 miljonit eurot investeerimislaenu, mis on tänavu panga suurim finantseering sektorile.

Agrone kontserni finantsjuhi Jaanus Kaiki sõnul on Bigbanki laenu tähtaeg 30 aastat ning seda kasutatakse põllumaade omandamiseks ning igapäevase majandustegevuse finantseerimiseks.

Bigbank Grupi ettevõtete panganduse valdkonna juhi Ingo Põderi sõnul julgevad Eesti põllumajandusettevõtted järjest rohkem investeerida ning pigem on kitsaskoht pankade soov laenu anda.

«Bigbanki strateegia on suurendada põllu- ja metsamajanduse valdkonna mahtusid. Moodustasime eraldi osakonna, mis on täielikult põllu- ja metsamaa finantseerimisele spetsialiseerunud,» ütles Põder pressiteates, lisades, et võrreldes 2020. aasta esimese kuue kuuga on Bigbanki põllumajandussektori laenude maht tänavu Eestis kuus korda kasvanud.

Põderi hinnangul on Eestis põllumajandustootmiseks sobiv kliima, maa ja oskused ning põllumajandus on Bigbanki jaoks perspektiivne valdkond. «Moodsad seadmed on kallid, kuid aitavad põllumajandusfirmad uuele tasemele. Oskajate põllumeeste toetamine aitab säilitada kohalikku toidutootmist ning laiemalt elu maal,» märkis ta.

Agrone kontsern on Eesti toidutootja, mis toodab piima-, liha- ja munatooteid, sööda- ja toiduteravilja ning õlikultuure. Agrone kontserni 2020. aasta pro-forma konsolideeritud äritulud olid 28 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles