Kauplemise taasavanud Barkingu aktsia kukkus pea 50%

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Barkingu tegevjuht Kustas Kõiv.
Barkingu tegevjuht Kustas Kõiv. Foto: Sander Ilvest

Barkingu aktsiatega kauplemine oli Funderbeami kauplemisplatvormil peatatud alates aprilli algusest rahakaasamise tõttu.

Barkingu aktsia oli kukkunud Funderbeamis esmaspäeva õhtuse seisuga 49%, kuna täna taasavati firma osakutega kauplemine. Ajal, mil ettevõte peatas kauplemise oli aktsia hinnaks 4,5 eurot, mis langes õhtul kella poole seitsmese seisuga 2,3 euro peale.

Antud liikumine on suuresti põhjendatud firma suure rahakaasamise kampaaniaga, läbi mille kaasati 1,5 miljoni euro väärtuses lisakapitali. Lisaks müüdi osakuid turuhinnast samuti pea poole madalama hinna eest. Ettevõte kaasas raha, et kiirendada laienemist ja tugevdada oma positsiooni Saksamaal, Austrias ja Šveitsis.

Ettevõtte käive langes mais 18%, mis oli suuresti tingitud riistvara müügi 87% suurusest langusest. Samas tõusid nii autopesu, kui ka parkimise käibed - seda vastavalt 3% ja 49% võrra.

Barking on autopesu- ja parkimisteenuse platvorm. Firma juhtinvestoriteks on endine Elroni tegevjuht Olle Tischler, muusik Tanel Padar ja riskikapitalifondi Superangel investeeringute juht Marko Oolo.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles