Inbank teeb kontsernis vangerdusi

PM Majandus
Copy
Inbanki juht Jan Andresoo
Inbanki juht Jan Andresoo Foto: Jaanus Lensment

Tänasest hakkas Eestis tegutsema Inbanki tütarettevõte AS Inbank Finance, läbi mille Inbank Eesti turgu juhtima hakkab.

1. juulil 2021 alustab tegevust AS-i Inbank 100-protsendiline tütarettevõte AS Inbank Finance, mille kaudu hakkab pank pakkuma Eesti turul krediiditooteid. Ühtlasi liidetakse omavahel AS-i Inbank tütarettevõtted Inbank Technologies OÜ ja Maksekeskus Holding OÜ.

Ümberkorralduste eesmärk on toetada Inbanki rahvusvahelist laienemist ja ühtlustada õiguslikku struktuuri kõigil koduturgudel. Inbank tegutseb Eestis ja Lätis tütarettevõtte kaudu ning pangal on filiaalid Leedus ja Poolas. Ümberkorraldused ei too kaasa sisulisi muutusi Inbanki teenuste pakkumises. Samaks jääb ka Inbanki konsolideerimisgrupi visuaalne identiteet.

Ühtlasi liidetakse õigusliku struktuuri ühtlustamise käigus 30. juunil 2021 sõlmitud ühinemislepinguga üheks ettevõtteks Inbank Technologies OÜ ja Maksekeskus Holding OÜ, mille kaudu juhitakse Inbanki osalust Maksekeskus AS-is ja Mobire Group OÜ-s. Pärast tehingu registreerimist äriregistris saab ühinenud ettevõtte nimeks Inbank Ventures OÜ. Tehing ei mõjuta Inbanki majandustegevust.

Emaettevõte Inbank AS jätkab grupiüleste funktsioonide täitmist senisel kujul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles