Tesla tarnis rekordkoguse sõidukeid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla autod laadimas.
Tesla autod laadimas. Foto: MICHELE TANTUSSI

Tesla teatas äsja 2021. aasta teise kvartali sõidukite tootmis- ja tarnenumbrid. Ettevõte tarnis kvartalis 201 250 sõidukit, tarnides esmakordselt rohkem kui 200 000 sõidukit kolme kuu jooksul.

Elektriautode pioneer Tesla tarnis teises kvartalis 201 250 autot, mis ületab 200 000 auto taset, mis oleks tähendanud suurt pettumust. Antud tulemus ei ole siiski piisavalt hea, et aktsiat tõsta, vahendab CNBC.

Tesla aktsia oli langenud Eesti aja järgi kell pool kaheksa õhtul 0,3% 675,68 dollarile. Samas olid kõik tähtsamad USA aktsiaturud plussis.

Siiski on teise kvartali tulemus rekordiline. Tesla tarnis 2021. aasta esimeses kvartalis umbes 185 000 sõidukit, võrreldes 2020. aasta neljanda kvartali 181 000 sõidukiga ja 2020. aasta esimese kvartali 88 000 sõidukiga. Kuigi kasv on jätkuv, ootasid investorid tõenäoliselt tugevamat kasvu.

Teises kvartalis mõjutasid Teslat varuosade puudus ja hinnatõusud, mis vaevasid kõiki autotootjaid. Ettevõtte tegevjuht Elon Musk ütles 31. mail Twitteris, et Tesla on teinud mõned disainiotsused osaliselt selleks, et tulla toime kasvavate kuludega. Ta lisas, et Tesla sõidukite hinnatõus oli «tingitud kogu tööstusharu suurest tarneahela hinnasurvest. Eriti toorainete puhul.»

Hiina elektriautode tootjad NIO ja XPeng teatasid samuti tugevatest juunikuistest tarnetest. Samas langesid neljapäeva õhtuks mõlema firma aktsiad, kuna tundub, et investorid müüsid hea uudise peale oma aktsiad. Mõlemad aktsiad olid see-eest juunis tugevas hoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles